Praca macha na 2 mocowania
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Praca macha na 2 mocowania
Mam do przefrezowania trochę drobnych elementów.
Chciałbym pracować na 2 mocowania, do jednego przykręcam przedmiot, a nad drugim pracuje wrzeciono, i tak na przemian (ewentualnie wrzeciono przeniesie się nad drugi element, a zacznie pracę po naciśnięciu start)
Do dyspozycji mam macha3 i lazycama.
Jak takie coś popełnić?
Chciałbym pracować na 2 mocowania, do jednego przykręcam przedmiot, a nad drugim pracuje wrzeciono, i tak na przemian (ewentualnie wrzeciono przeniesie się nad drugi element, a zacznie pracę po naciśnięciu start)
Do dyspozycji mam macha3 i lazycama.
Jak takie coś popełnić?
Tagi:
-
- Kontakt:
To, że muszą być przedmioty tak samo zorientowane to wiem, problem zaczyna się w momencie gdy skończę obrabiać przedmiot w gnieździe nr1, przeszedłem do gniazda nr 2, ale jak w programie wrócić do gniazda 1? Jak zapętlić g-coda?
Z ręki nie ma problemu z powrotem na nr 1, ale ciekaw jestem jak z programu to zrobić.
Z ręki nie ma problemu z powrotem na nr 1, ale ciekaw jestem jak z programu to zrobić.
-
- Kontakt:
Czyli przed końcem programu musiał bym dać m47?
Tylko mam pytanie, co jeszcze muszę dodać, by poczekał, aż ponownie nacisnę start, tzn, zanim zmieni gniazdo, to czeka aż nacisnę start (tak na wszelki wypadek, co by mi palców nie pofrezował)
Czy program poczeka na ponowny start jak dam M6 czyli zmiana narzędzia?
Tylko mam pytanie, co jeszcze muszę dodać, by poczekał, aż ponownie nacisnę start, tzn, zanim zmieni gniazdo, to czeka aż nacisnę start (tak na wszelki wypadek, co by mi palców nie pofrezował)
Czy program poczeka na ponowny start jak dam M6 czyli zmiana narzędzia?