Witam! Zainstalowałem nową wersję mach3, która jest obecnie na stronie producenta. Po skonfigurowaniu okna z limitami, niestety nie mogę włączyć funkcji "softlimit" i pojawia mi się taki komunikat: "machine out of limits for SoftLimit Activation". Czyli jesli dobrze zrozumiałem, maszyna nie mieści się w zakresie, który ustawiłem. (?) Maszyna się home`uje /zeruje w prawym-górnym rogu stolika. Czyli wg osi współrzędnych zakres pracy w osi x i y jest na minusach. Na screenie pokazałem ustawienia, są też ok(maszyna reaguje poprawnie). Więc teoretycznie wszystko powinno hulać, ale nie mogę tych limitów włączyć, a ponieważ nie mam krancówek, chciałbym tę funkcję wykorzystać. Czy jeszcze się tą funkcję konfiguruje? czy ma ktoś jakiś pomysł? Pozdr.
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
mach3 softlimits
- Załączniki
-
- bez tytułu.JPG (152.83 KiB) Przejrzano 1427 razy
Każde urządzenie elektryczne będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka.
Tagi: