monitor dotykowy z allegro próbował ktoś?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
monitor dotykowy z allegro próbował ktoś?
próbował ktoś może tego: http://www.allegro.pl/item706933008_dot ... karta.html Mach potrzebuje 32 mega karty a ta tutaj nie wiadomo ile ma, wydaje mi się że nie za wiele. Czy to ma prawo działać z machem? I czy nie będzie problemu z instalacją tego? A może taki dziwny pomysł żeby obok tej karty z monitorem z allegro była sobie inna karta o wystarczającej pamięci? pozdro
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, 12:28 przez pasierbo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
A gdzie kolega wyczytał że 32 MB ??
Ja uruchamiałem na 4MB i działało bez najmniejszego problemu
A tak na marginesie sam się do niego przymierzałem ale zrezygnowałem na rzecz lapka z matrycą dotykową - mniejszy mniej przewodów ... itp..
A gdzie kolega wyczytał że 32 MB ??
Ja uruchamiałem na 4MB i działało bez najmniejszego problemu

A tak na marginesie sam się do niego przymierzałem ale zrezygnowałem na rzecz lapka z matrycą dotykową - mniejszy mniej przewodów ... itp..
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
a niech kolega opise tutaj wiecej o tym monitorku co i jak jakie wrazenia pare zdjec sam jestem zainteresowany choc iechęnie podchodze widząc w pracy ekraniki dotykowe i rysy na nich
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Do maszyny byłby jak znalazł . masywny , ciężki , w większości metalowy , jedynie przód jest z tworzywa , ale też solidnego . Panel dotykowy też solidny , próbowałem zarysować paznokciem , nie udało się . W końcu to przemysłowy monitor nie laptopik z dotykiem gdzie trzeba jak z panienką , delikatnie 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
dotyk realizowany jest przez port rs232 wyprowadzony z tyłu katry graficznej, jedyne co potrzeba to interfejs ttl na rs ( np. max232 ) i kawałek kabelka z wtyczką, koszt całości około 5zł.
sam monitor naprawdę solidny, gdześ na jakiejś kasie panienka waliła w niego pazurkami i specjalnie śladów nie widać, w moich jedynie lampy sa trochę wypalone ale równomiernie i specjalnmie to nie przeszkadza.
sam monitor naprawdę solidny, gdześ na jakiejś kasie panienka waliła w niego pazurkami i specjalnie śladów nie widać, w moich jedynie lampy sa trochę wypalone ale równomiernie i specjalnmie to nie przeszkadza.