polski tekst w opisach ekrany
-
k-m-r1
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
polski tekst w opisach ekrany
czy jest ktoś chętny do współpracy ?
dokładniej chodzi o program mach 3 i wyświetlane komunikaty
jest wiele komunikatów niezrozumiałych w j ang
mam możliwość zmiany ich na j polski lecz chce by to z głowom zrobić a z racji tej że nie znam perfekcyjnie macha proponuję współprace
i teraz zależnie od ilości chętnych można to zrobić do ogólnego dostępu bądź komercyjnie
proponuje to pierwsze rozwiązanie
ps jakis czas istnieje kolejna wersja mache beta o nazwie quantum
różnica to miedzy innymi dodanie opcji help praktycznie do każdego elementu ekranu z możliwością szerokiego opisania go w dowolnym języku tekst wyświetla się w dymku obok wskazanego elementu
nie wiem jak wiele osób korzysta z nowości lecz chętnie wraz z innymi mogę podjąć wysiłek tłumaczenia ułatwi to prace laikom z machem
dokładniej chodzi o program mach 3 i wyświetlane komunikaty
jest wiele komunikatów niezrozumiałych w j ang
mam możliwość zmiany ich na j polski lecz chce by to z głowom zrobić a z racji tej że nie znam perfekcyjnie macha proponuję współprace
i teraz zależnie od ilości chętnych można to zrobić do ogólnego dostępu bądź komercyjnie
proponuje to pierwsze rozwiązanie
ps jakis czas istnieje kolejna wersja mache beta o nazwie quantum
różnica to miedzy innymi dodanie opcji help praktycznie do każdego elementu ekranu z możliwością szerokiego opisania go w dowolnym języku tekst wyświetla się w dymku obok wskazanego elementu
nie wiem jak wiele osób korzysta z nowości lecz chętnie wraz z innymi mogę podjąć wysiłek tłumaczenia ułatwi to prace laikom z machem
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 11:48 przez k-m-r1, łącznie zmieniany 2 razy.
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
Tagi:
-
krzysiekgrab
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 7
rużnica to mniedzy innymi dodanie opcji help praktycznie do każdego elementu ekranu z możliwoscią szerokiego opisania go w dowolnym jezyku tekst wyświetla się w dymku obok wskazanego elemantu
Mach 3 też ma taką funkcję. klikamy prawym i wyskakuje nam krótki opis, który można edytować, ale to właśnie to kolega chce chyba przetłumaczyć??
Mach 3 też ma taką funkcję. klikamy prawym i wyskakuje nam krótki opis, który można edytować, ale to właśnie to kolega chce chyba przetłumaczyć??
Programowanie sterowników PLC Fatek, Samkoon, Leadshine, HMI Weintek,Samkoon; budowa sterowników maszyn CNC, Mach3/Mach4; Automatyzacja
-
k-m-r1

- Kontakt:
tak to
u mnie tylko quantum tak moge zrobic
u mnie tylko quantum tak moge zrobic
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
SQ3VAZ
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Re: współpraca
Chodzi oczywiście o laików w sprawach lingwistycznych - domniewam - czy też może te dymki opisują szczegółowo co i do czego...k-m-r1 pisze: niewiem jak wiele osób korzysta z nowosci lecz chętnie wraz z innymi mogę podjąc wysiłek tłumaczenia ułatwi to prace laikom z machem
Bez obrazy, ale kol. k-m-r to jakieś sprawdzanie pisowni mógłby sobie sprawić, bo trochę głupio to wygląda, gdy ktoś o angielskim pisze niepoprawną polszczyzną.
Dodano trochę później : zwracam honor.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 15:34 przez SQ3VAZ, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." A.E.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
-
krzysiekgrab

-
k-m-r1

- Kontakt:
krzysiekgrab,
ja tak u siebie nie mogę zrobić nie wiem czemu ale nie posiadam takiej opcji
[ Dodano: 2009-08-18, 11:51 ]
a jak widzicie tłumaczenie " statusów" ?
ja tak u siebie nie mogę zrobić nie wiem czemu ale nie posiadam takiej opcji
[ Dodano: 2009-08-18, 11:51 ]
a jak widzicie tłumaczenie " statusów" ?
-
krzysiekgrab

-
k-m-r1

- Kontakt:
R3.042.020W-26 oraz Mach3VersionR3.041 zależy od kompa
-
krzysiekgrab

-
k-m-r1

- Kontakt:
osobiście nie potrzebuję tych dymków lecz do tłumaczenia przydało by sie
a masz obcykane statusy macha?
a masz obcykane statusy macha?