Zmniejszanie prądu silnikiów podczas postoju.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Zmniejszanie prądu silnikiów podczas postoju.
Witam
Mam taki problem, że za bardzo grzeją mi się silniki przy dłuższej pracy. Sterownik mam zrobiony na układzie TA8435 i jest możliwość zmniejszania prądu do 60% za pomocą wejścia ref in, tylko jak to zrobić w machu żeby podczas postoju silnika podawał stan niski na jakiś pin lpt?
Pozdrawiam
Mam taki problem, że za bardzo grzeją mi się silniki przy dłuższej pracy. Sterownik mam zrobiony na układzie TA8435 i jest możliwość zmniejszania prądu do 60% za pomocą wejścia ref in, tylko jak to zrobić w machu żeby podczas postoju silnika podawał stan niski na jakiś pin lpt?
Pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
modyo,mylisz sie tu chodzi o to że gdy mach niewysyła sygnałów sterujących danym silnikiem to układ w danym momęcie zmniejsza prąd sterawanie tym z machu odpada i choc jest wykonalne to jest nieprktyczne bo każdy plik musiał by zawierac dodatkowe linijki z tymi funkcjami żaden program do generowania G-kodów nieuwzględnia tego trzebab y ręcznie dopisywac jak dlamnie zadurzo roboty jest i zabawy radził bym poszukac innych sterowników bardziej praktyczne i opłacalne