Moze troche zle sie wyrazilem ze nie dziala tak jak powinien tzn.maszyna chodzi calymi dniami nie ma problemow z komputerem .Mam Semprona 1.5ghz i z poczatku przy rozdzielczosci enkoderow 3000 imp. na obrot i czestotliwosci taktowania 100khz komputer sie nie wyrabial tzn. po wpisaniu programu stawal wpol drogi by znow ruszyc.Pomoglo zmniejszenie rozdzielczosci enkoderow i czestotliwosci (75khz).Pozatym wedlug mnie jogg powinien dzialac w G0 a nie w G1.
[ Dodano: 2008-06-11, 16:09 ]
Oczywiscie srednice wpisywalem i w programie i w bibliotece narzedzi najazdy robilem po prostej i po luku i nic,a zmiana interpolacji linowej na katowa (g16) to juz takie jaja wychodza ze brakowlo mi maszyny by zrobic te przejazdy.Program z korekcja na Hassa nistety nie idzie w machu
[ Dodano: 2008-06-14, 20:07 ]
Olo3 nie moglem zalapac o co chodzi ale po wielu probach w koncu zrozumialem tzn numer narzedzia trzeba ustawic na 0 i wtedy mach robi korekcje srednicy ktora wpisana jest w tym narzedziu i w rzadnym innym tak ze nie wiem jakiego macha uzywa Bartuss ze pisze o T1 ize mu to idzie

.Co jeszcze dziwne robilem rozne proby i czasami mialem najzd po luku a teraz po prostej.Luk gdzies zniknal.Nie radze tez wylaczac opcji Adwanced compensacion analyse w Mill options wtedy pierwszy bok kwadratu szedl po skosie