Problem z synchronizacją komputera z machem.

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC
Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: tuxcnc » 08 wrz 2013, 20:19

bitek5 pisze:Problem jest trochę zawiły przedstawię jeszcze raz :

mam dwa komputery , podłaczam pierwszy po prawidłowym usrawieniu silniki stoją , współżędne na monitorze lecą .

Podłaczam drugi komputer , wszystko działa poprawnie ( czyli kofiguracja prawidłowa , płyta w sterowniku ok , napięcia oraz,,kabelki sterowników,, ok ).

Komputer który u mnie nie działa podlanczam do maszyny kolegi i maszyna śmiga.
Jakby to był Linux, to bym Ci polecił przełożyć dyski, ale pod Windows to się pewnie zakończy niebieskim ekranem.
Tak czy inaczej sprzętu bym się nie czepiał, bo przecież działa.
Problem jest albo w konfiguracji, albo jak to z Machem bywa, przyczyną jest zły układ gwiazd w czasie instalacji programu.
Jeśli na tym komputerze który sprawia problem nie masz cennych danych, to sformatuj dysk, postaw nowy system, zrób mu odpowiednie odchudzanie i zainstaluj Macha od nowa.
Czasem jest to najszybsze i najskuteczniejsze.

.

Tagi:

Awatar użytkownika

noel20
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: noel20 » 08 wrz 2013, 20:30

tuxcnc pisze:bym Ci polecił przełożyć dyski, ale pod Windows to się pewnie zakończy niebieskim ekranem
Jestem oczywiście tego samego zdania i zawsze takie skutki miałem w takich przypadkach. Ale jakież moje było zdziwienie jak ostatnio przełożyłem dysk z win xp z dell d400 pentium mobile 1,7 do toshiby satellite a30 na P4 2,8Ghz i system się podniósł :shock:
Oczywiście brak sterów, ale cuda jednak się zdarzają pomimo, że do wigilii jeszcze trochę brakuje :P

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”