Chińska płyta i mach3
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 13
Witam
Jak dobrze zrozumiałem to posiadacze płyt mają problem z komunikacją z samą płytą.
W moim przypadku komunikacja przebiega (chyba) dobrze. Miałem jedynie problem z niepełnymi g-kodami i nie mogłem zjechac z krańcówek po ich zadziałaniu.
Narazie postaram się poszukac kogoś z licencjonowanym machem.
Pozdrawiam
Ireneusz Szkudlarek
Jak dobrze zrozumiałem to posiadacze płyt mają problem z komunikacją z samą płytą.
W moim przypadku komunikacja przebiega (chyba) dobrze. Miałem jedynie problem z niepełnymi g-kodami i nie mogłem zjechac z krańcówek po ich zadziałaniu.
Narazie postaram się poszukac kogoś z licencjonowanym machem.
Pozdrawiam
Ireneusz Szkudlarek
Tagi:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 13
Witam
Mam w moim nowym sterowaniu sterowniki MA860H 3szt, silniki 86BYGH450B-06D, no i oczywiście płyta główna AKZ250 (chińska).
Po uruchomieniu całości i zadaniu posuwu silniki nieobracają się. Po zmianie kierunku lekko ruszy osią silnika i dalej nic.
Może mi ktoś pomóc w ustawieniu silników w Motor tuning
Moje ustawienia to:
Sterownik: zasilanie 55V, kroki 400, prąd 6A
Motor tuning: kroki 400; prędkość 570, przyspieszenie 7, impuls kroku 1, impuls kierunku 5.
Pozdrawiam
Ireneusz Szkudlarek
Mam w moim nowym sterowaniu sterowniki MA860H 3szt, silniki 86BYGH450B-06D, no i oczywiście płyta główna AKZ250 (chińska).
Po uruchomieniu całości i zadaniu posuwu silniki nieobracają się. Po zmianie kierunku lekko ruszy osią silnika i dalej nic.
Może mi ktoś pomóc w ustawieniu silników w Motor tuning
Moje ustawienia to:
Sterownik: zasilanie 55V, kroki 400, prąd 6A
Motor tuning: kroki 400; prędkość 570, przyspieszenie 7, impuls kroku 1, impuls kierunku 5.
Pozdrawiam
Ireneusz Szkudlarek
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
boston, zamien piny miedzy dir a step
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Silniki będą sie grzały nawet do 60-70 stopni
można kombinowac i chłodzic ale nikt z tym sie nie bawi
jedynie jeśli sterownik ma możliwośćobniżenia prądu podczas postoju to uruchom tą opcje
co do g-kodu i jego ładowania w programie
nie mam płyty i nie pomoge na odległość
moge gdybac że licencja że nie tawersja programu tutaj może byc wszystko może też byc soft jakoś ograniczony lub wprowadza bład w programie i nie czyta pliku do konca
można kombinowac i chłodzic ale nikt z tym sie nie bawi
jedynie jeśli sterownik ma możliwośćobniżenia prądu podczas postoju to uruchom tą opcje
co do g-kodu i jego ładowania w programie
nie mam płyty i nie pomoge na odległość
moge gdybac że licencja że nie tawersja programu tutaj może byc wszystko może też byc soft jakoś ograniczony lub wprowadza bład w programie i nie czyta pliku do konca
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]