dziabi3 jeśli chodzi o zastosowanie sie do twoich zaleceń to:
po zmianie na zero wszystkich wartości nie ma najmniejszych zmian a po odłączeni wrzeciona ruch bez zmian tylko logicznie rzecz biorąc nie załącza sie laser bo jest podłączony pod port przekaźnika wrzeciona . Reasumując nie Mach tylko POSTP tylko nie wiem jak .
[ Dodano: 2013-01-10, 21:54 ]
Adam dzięki za zainteresowanie ale ustawienie w ArtCam to odpada bo tnąc projekty potrzebuje często wewnętrznych jak i zewnętrznych elementów
Mach 3, laser, sterowanie problem
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
a pracujesz w g61 czy g64 ?
[ Dodano: 2013-01-13, 01:02 ]
to że wstawiłeś 0 w te okienka to jeszcze nie wszystko samo stosowanie m3 i m5 jest obarczone tym że mach i tak stosuje krótką pauzę przy ich wywołaniu , spróbuj zastosować inne makro np m20 i m21 a wnich zawrzeć np ActivateSignal(Output5) i DeActivateSignal(Output5) powinno odpalanie i gaszenie laser być realizowane bez zwłoki
ewentualnie poszukaj info jak skonfigurować macha odpowiednio pod laser , jak to się robi dokładnie to niestety ci nie powiem bo nigdy tego nie robiłem
post procesor niema tu nic do żeczy !!!!!!!!!!!!! sprawdzałem to i ty sprawdź usuwając m3 i m5 a zobaczysz że mach nie będzie robił postojów
[ Dodano: 2013-01-13, 01:02 ]
to że wstawiłeś 0 w te okienka to jeszcze nie wszystko samo stosowanie m3 i m5 jest obarczone tym że mach i tak stosuje krótką pauzę przy ich wywołaniu , spróbuj zastosować inne makro np m20 i m21 a wnich zawrzeć np ActivateSignal(Output5) i DeActivateSignal(Output5) powinno odpalanie i gaszenie laser być realizowane bez zwłoki
ewentualnie poszukaj info jak skonfigurować macha odpowiednio pod laser , jak to się robi dokładnie to niestety ci nie powiem bo nigdy tego nie robiłem
post procesor niema tu nic do żeczy !!!!!!!!!!!!! sprawdzałem to i ty sprawdź usuwając m3 i m5 a zobaczysz że mach nie będzie robił postojów
Mach3 + CSMIO =

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Mach 3, laser, sterowanie problem
Do LaserCut`a musisz miec płytę główną Leetro (np: MPC 6515, 6525, 6535...) z panelem operatorskim.bieniu7 pisze: jaką elektronikę zastosować ( płyta główna itp) abym mógł grawerować i pracować np. na programie LaserCut? (tak posiadam z kluczem masz. usb)
Z niczym innym LaserCut nie działa.
"Let's Go Brandon"