czy można zmienić posuw przy jeździe na punkty ref ? (czy to się robi w jakimś makro?)
Po tej jeździe mam tylko jeden posuw (1200) w trybie Jog, chciałbym go zmienić i domyślam się że chodzi tu o zmiane tego feed rade na pasku lecz to nie działa, czy jest ten maksymalny posuw gdzieś wpisany w ustawieniach ? Czy tutaj może jest mowa o FRO ?
jak uruchomić pilota do JOG'a z postu https://www.cnc.info.pl/topics45/mach-3 ... t32160.htm ?
Używam sterownika CSMIO (maszynka jest odkupiona - moja wiedza na temat tego sterownika dopiero raczkuje.... proszę o wyrozumiałość ... )
Potrzebowałbym pełne skróty klawiszowe, gdzie ich szukać?
sterownik CSMIO i jego 100% feed rade
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
dziabi3,
Ty to chyba jesteś na usługach cslabu
Jeśli pilot jest podłączany przez usb/wifi czy coś i ma plugina do macha to uruchomisz go z csmio czy bez...
Jeśli pilot ma normalne wyjścia przewodowe do przycisków - to też podłączysz go do macha przez csmio bez problemu - jeden warunek , pilot bez jogwheela ...
Ty to chyba jesteś na usługach cslabu

Jeśli pilot jest podłączany przez usb/wifi czy coś i ma plugina do macha to uruchomisz go z csmio czy bez...
Jeśli pilot ma normalne wyjścia przewodowe do przycisków - to też podłączysz go do macha przez csmio bez problemu - jeden warunek , pilot bez jogwheela ...
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Sprawa nie jest taka prosta jak ci się wydaje.
Może się tak zdarzyć że plugin csmio i plugin pilota będzie korzystał z tych samych funkcji macha i wszystko się pokręci lub wo gule nie będzie działać.
Z drugiej strony bardzo możliwe że wszystko będzie działać , z moich informacji mogę tylko powiedzieć ze niektóre piloty nie działają dlatego wspominałem o MPG kit.
Trzeba też pamiętać że można zawsze korzystać z OEMTrigów lu macropump i bardzo fajnie oprogramować pulpit.
Może się tak zdarzyć że plugin csmio i plugin pilota będzie korzystał z tych samych funkcji macha i wszystko się pokręci lub wo gule nie będzie działać.
Z drugiej strony bardzo możliwe że wszystko będzie działać , z moich informacji mogę tylko powiedzieć ze niektóre piloty nie działają dlatego wspominałem o MPG kit.
Trzeba też pamiętać że można zawsze korzystać z OEMTrigów lu macropump i bardzo fajnie oprogramować pulpit.
Mach3 + CSMIO =