Liniowość osi, korekcja
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Liniowość osi, korekcja
Witam,
Po zainstalowaniu czujnika zegarowego okazało się ze przy przejazdach bramy lewo prawo mam różnice poziomu.
Czy istnieje możliwość programowej korekty nieliniowości osi, tak aby mach brał pod uwage podczas realizacji kodu i unosił sobie "Z" tam gdzie potrzeba ?
pozdrawiam
Po zainstalowaniu czujnika zegarowego okazało się ze przy przejazdach bramy lewo prawo mam różnice poziomu.
Czy istnieje możliwość programowej korekty nieliniowości osi, tak aby mach brał pod uwage podczas realizacji kodu i unosił sobie "Z" tam gdzie potrzeba ?
pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
mapowanie śrub
można sobie "wymyślec funkcje"
można zkorygować blat
ale ja polecam poprawienie konstrukcji!!
można sobie "wymyślec funkcje"
można zkorygować blat
ale ja polecam poprawienie konstrukcji!!
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
Coś więcej kolega napisze, gdzie szukać, ang wersja.
Nie planuje poprawiać konstrukcji a wyciąć nową bramę i właśnie szukam tymczasowego rozwiązania.
Myślę też o ułożeniu na blacie jakiegoś fajnego litego drewna i splanowaniu go, blatu nie che na razie frezować pod krzywą konstrukcje .
Czy ktoś może wymyślił już coś takiego żeby włożyć stary ułamany frez odwrotnie wrzeciono zapiąć pod masę materiał pod +, do tego jakieś macro automatyczne przejazdy, korekcja wysokości materiału, taki czujnik głębokości do frezowania bo nie równych pow. itp
Fantazja mnie poniosła
pozdrawiam
Nie planuje poprawiać konstrukcji a wyciąć nową bramę i właśnie szukam tymczasowego rozwiązania.
Myślę też o ułożeniu na blacie jakiegoś fajnego litego drewna i splanowaniu go, blatu nie che na razie frezować pod krzywą konstrukcje .
Czy ktoś może wymyślił już coś takiego żeby włożyć stary ułamany frez odwrotnie wrzeciono zapiąć pod masę materiał pod +, do tego jakieś macro automatyczne przejazdy, korekcja wysokości materiału, taki czujnik głębokości do frezowania bo nie równych pow. itp

Fantazja mnie poniosła
pozdrawiam
-
-
- Kontakt:
lewo prawo różnica jest liniowa?
w sensie lewa jest 0.000 prawa 0.100 ??
podczas przejazdu różnica rośnie liniowo to można funkcje napisac
prosta funkcja kwadratowa wyliczona w exelu z kilku pomiarów
w sensie lewa jest 0.000 prawa 0.100 ??
podczas przejazdu różnica rośnie liniowo to można funkcje napisac
prosta funkcja kwadratowa wyliczona w exelu z kilku pomiarów
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Kontakt:
Z formułą zajedziesz dalej jak ja
https://www.google.pl/search?q=funkcja
https://www.google.pl/search?q=formu%C5%82a
https://www.google.pl/search?q=funkcja
https://www.google.pl/search?q=formu%C5%82a