Ograniczona ilość linii
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
dziabi3, z cym masz problem? z krytyką czyjegoś sprzętu
kupiłem od nich sprzęcik 4-osiowy CSMIO drogo ale maszyna była na sprzedaż wiec nie ja płace
i był problem który został nierozwiązany a mianowicie przy bazowaniu maszyna często przeleciała krańcówki i jechała dalej na lpt nie było problemu i tak zostawiłem część na CSMIO część na LPT
co dalej z maszyną nie wiem właściciel nic mi nie zgłaszał więc pewnie pracuje na niej
niestety zdarzają sie niewypały
kolejny przykład kimla.pl i konkretny przykład
pod Praszką firma kupiła maszynę do frezowania form
w sumie po liku zgłoszeniach problemu maszyna została odstawiona do innej hali
dlaczego? bo przy pracy 3 zmianowej w 6 mies wysiadły łożyska liniowe firny no-name
jak widzisz sa firmy i FIRMY jedni produkują i zarabiają ciężko o coś dobrego
kupiłem od nich sprzęcik 4-osiowy CSMIO drogo ale maszyna była na sprzedaż wiec nie ja płace
i był problem który został nierozwiązany a mianowicie przy bazowaniu maszyna często przeleciała krańcówki i jechała dalej na lpt nie było problemu i tak zostawiłem część na CSMIO część na LPT
co dalej z maszyną nie wiem właściciel nic mi nie zgłaszał więc pewnie pracuje na niej
niestety zdarzają sie niewypały
kolejny przykład kimla.pl i konkretny przykład
pod Praszką firma kupiła maszynę do frezowania form
w sumie po liku zgłoszeniach problemu maszyna została odstawiona do innej hali
dlaczego? bo przy pracy 3 zmianowej w 6 mies wysiadły łożyska liniowe firny no-name
jak widzisz sa firmy i FIRMY jedni produkują i zarabiają ciężko o coś dobrego
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
Tagi:
-
- Kontakt:
to ja tylko dodam
"Twój los jest odbiciem i rezultatem twojego charakteru."
Johann Gottfried Herder
a tak nawiasem przypominasz mi kogoś z pracy komu nie da sie nic wyjaśnić powiedzieć i wyjaśnić tym bardziej jak zle wykonuje jakąś czynność bo on jest GURU, gdy zwracasz mu uwagę to jak byś atakował i podkopywał jego ambicje które są przerośnięte.
Jak to bywa wszędzie trafi się narcyz.
Wracając do tematu dzwoniłem i oceniam kontakt obsługę na 3/3+ w skali 1-6.
Zapraszam na pw lub inny wszelaki kontakt który łatwo znajdziesz do mnie tu i na stronce ww z mach3 pl
"Twój los jest odbiciem i rezultatem twojego charakteru."
Johann Gottfried Herder
a tak nawiasem przypominasz mi kogoś z pracy komu nie da sie nic wyjaśnić powiedzieć i wyjaśnić tym bardziej jak zle wykonuje jakąś czynność bo on jest GURU, gdy zwracasz mu uwagę to jak byś atakował i podkopywał jego ambicje które są przerośnięte.
Wracając do tematu dzwoniłem i oceniam kontakt obsługę na 3/3+ w skali 1-6.
Zapraszam na pw lub inny wszelaki kontakt który łatwo znajdziesz do mnie tu i na stronce ww z mach3 pl
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Kod: Zaznacz cały
No to chyba muszę odbić piłeczkę !!
Powiem krótko o co mi chodzi , twoje wersja macha która sobie tak ładnie spolszczyłeś krzaczy się i na LPT i CSMIO.
Sprzedałeś mojemu koledze takiego właśnie macha , gdy się on kapnął że jest coś nie tak , chciał zwrotu pieniędzy i co cisza jakbyś się zapadł pod ziemię.
Sam miałem okazję przekonać się że usuwając twojego macha i instalując zwykłego nawet starszego maszyna odżyła a przedtem ciągle jakby jechała po rampie i to nie jeden taki przypadek dziwnych zachowań.
Więc nie wierzę w to co piszesz o CSMIO/IP-M zwłaszcza że mam styczność z tymi sterownikami.
Może ty mi wytłumaczysz i udowodnisz że jest inaczej bo sam bym chciał wiedzieć co jest grane.
Mach3 + CSMIO =

-
- Kontakt:
jak ktoś instaluje jedną wersje i moją nakładkę z innej wersji to tak jest... nie działa
Artsoft zmienił w pewnym momencie silniki do przeliczania g-code i stąd te problemy.
obecna wersja to Mach3 R3.043.066 v2 z dnia 2012-10-23
w przyszłym tyg będzie wydane aktualne spolszczenie więc zapraszam wszystkich którzy zakupili do aktualizacji oprogramowania !!!
Ja nie przestaje wspierać oprogramowania Mach3 CNC pl
Artsoft zmienił w pewnym momencie silniki do przeliczania g-code i stąd te problemy.
obecna wersja to Mach3 R3.043.066 v2 z dnia 2012-10-23
w przyszłym tyg będzie wydane aktualne spolszczenie więc zapraszam wszystkich którzy zakupili do aktualizacji oprogramowania !!!
Ja nie przestaje wspierać oprogramowania Mach3 CNC pl
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Owszem kolego wiem że art soft kreci ostro ale ludzie nie wiedzą o tym i cuda się dzieją.
Np w wersji macha końcówka 066 nie dział pauza prawidłowo i można sobie pięknie połamać frez i zniszczyć detal.
Praktycznie po wyżej 022(najbardziej stabilna wersja) nie opłaca się instalować macha dla frezarki , dla tokarki 053 bo w niej akurat jest udostępniony port P który umożliwia się dokopanie pluginem do płynnej regulacji obrotów wrzeciona.
Niedługo na rynek wskoczy jeszcze jeden soft zobaczymy co on za prezentuje
Np w wersji macha końcówka 066 nie dział pauza prawidłowo i można sobie pięknie połamać frez i zniszczyć detal.
Praktycznie po wyżej 022(najbardziej stabilna wersja) nie opłaca się instalować macha dla frezarki , dla tokarki 053 bo w niej akurat jest udostępniony port P który umożliwia się dokopanie pluginem do płynnej regulacji obrotów wrzeciona.
Niedługo na rynek wskoczy jeszcze jeden soft zobaczymy co on za prezentuje
Mach3 + CSMIO =

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nie to żebym się czepiał, ale Ty masz chyba jakieś rozdwojenie jaźni ...dziabi3 pisze:Np w wersji macha końcówka 066 nie dział pauza prawidłowo i można sobie pięknie połamać frez i zniszczyć detal.
.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam. Jeśli uraziłem to bardzo przepraszam!
Oczywiście że sam robię błędy ale jak tylko je zauważę albo kiedy ktoś mi zwróci uwagę
to staram się je poprawić. W ten sposób, stopniowo, pisze się coraz lepiej.
Pisząc z błędami narażasz się na lekceważenie przynajmniej części użytkowników tego
forum, na to że wielu kliknie na następny temat zamiast przeczytać Twój do końca.
Pozdrawiam, AndrzejJS
Oczywiście że sam robię błędy ale jak tylko je zauważę albo kiedy ktoś mi zwróci uwagę
to staram się je poprawić. W ten sposób, stopniowo, pisze się coraz lepiej.
Pisząc z błędami narażasz się na lekceważenie przynajmniej części użytkowników tego
forum, na to że wielu kliknie na następny temat zamiast przeczytać Twój do końca.
Pozdrawiam, AndrzejJS