Konfiguracja Mach 3 pod sterownik SSK MB2

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
jujek3
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 6

Post napisał: jujek3 » 05 paź 2012, 10:24

tomcat65 pisze:Wrzeciono ruszyło ?

Sprzedawca/producent powinien dostarczyć informację o takich ustawieniach, aby silniki pracowały optymalnie. Jak nie, to doświadczalnie. Daj małe przyspieczenie i ustawiaj prędkość od małej do max.takiej aby nie zrywało biegu silnika. Później można zwiekszać przyspieszenie też do wartości przy której silnik pracuje stabilnie.
Witam,

w załączniku umieszczam zdjęcia frezarki o której piszę, niestety ale cały czas mam problem aby uruchomić wrzeciono, jutrzejszego dnia chcę od nowa skonfigurować Mach 3. Byłbym naprawdę Państwu wdzięczny za pomoc, jeśli to możliwe to proszę o sprawdzenie czy poprawnie skonfigurowałem M3 w zrzutach ekranu które umieściłem powyżej.

[ Dodano: 2012-10-05, 10:29 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tagi:

tomcat65
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: tomcat65 » 05 paź 2012, 23:09

Teraz nie mam dostępu, więc ustawień nie sprawdzę, ale jak robiłeś zgodnie z instrukcją to powinno być dobrze.
Przede wszystkim sprawdź kabelkologię, w transporcie mogło coś się poluźnić. To podstawa żeby szukać dalej.
Falownik powinien mieć tryb ręczny, sprawdź, czy wtedy wrzeciono działa. Będzie wiadomo gdzie szukać usterki.
Równie dobrze mogłeś kupić 'złom' :twisted:

Autor tematu
jujek3
Posty w temacie: 6

Post napisał: jujek3 » 15 paź 2012, 14:01

A może jest ktoś z Państwa z woj. Wielkopolskiego aby odpłatnie mógł do mnie przyjechać i skonfigurować mi tą frezarkę?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”