Solidowrks szczegół
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Solidowrks szczegół
Witam, mam takie pytanie. Mam złożenie. Teraz je w 2D poprawiam. Na 2 rysunku mam to jak wygląda normalnie przy przybliżeniu, na 1 jak to poprawiam żeby wyglądało. Robie szczegół tego miejsca i tu zonk. Na szczególe dalej jest to co na 2 załączniku. Jak można to obejść zeby brało widok szczegółu widoku już oporawionego, a nie pierwotnego?
- Załączniki
-
- Tak jest pierwotny wygląd.
- Capture2.PNG (7.02 KiB) Przejrzano 1893 razy
-
- A tak chce żeby to wyglądało na szczególe.
- Capture1.PNG (10.44 KiB) Przejrzano 1893 razy
-
No bo w złożeniu mi rysunki tak wyszły jak wyszły. I już w przerzuciłem złożenie do rysunku 2D. I teraz niektóre elementy muszę poprawić żeby to miało ręce i nogi tzn. jakieś połączenie śrubowe, przeguby itp. i to już biorę na rysunku poprostu rysuje linią, a niepotrzebne ukrywam. I jak poprawie na rysunku, to gdy zrobie tego szczegół w powiększeniu, to na szczególe jest to pokazane przed moimi poprawkami.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Nie jest to najlepsza metoda...po to ktoś wymyślił 3D żeby tam wszystko robić, każde "ręczne" rysowanie w rysunku wcześniej czy później się zemści.
To może zrób tak. Skopiuj ten widok, gdzie narysowałeś linie ręcznie i wklej w innym miejscu arkusza. Następnie zmień skalę i użyj widoku obciętego wycinając np. okręgiem - będzie efekt jak widok szczegółu.
To może zrób tak. Skopiuj ten widok, gdzie narysowałeś linie ręcznie i wklej w innym miejscu arkusza. Następnie zmień skalę i użyj widoku obciętego wycinając np. okręgiem - będzie efekt jak widok szczegółu.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Ok, już nie ważne. Poprawiłem to ręcznie każdy szczegoł, zarówno na rysunku przekorju, jak i na szczegółach. Wszedłem poprostu w szkic (przekształciłem szczegoł na szkic) i tam się bawiłem. I teraz już pasuje.
[ Dodano: 2016-01-22, 17:07 ]
Jeszcze takie pytanie, w soldworks widoczne są różnice między liniami - tzn. gruba cienka. Podczas wydruku nie widać wgl różnicy. w czym tkwi problem?
[ Dodano: 2016-01-22, 17:07 ]
Jeszcze takie pytanie, w soldworks widoczne są różnice między liniami - tzn. gruba cienka. Podczas wydruku nie widać wgl różnicy. w czym tkwi problem?