Szukam osoby z Solidworks 2014 konwersacja z SLDPRT to IGES
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Szukam osoby z Solidworks 2014 konwersacja z SLDPRT to IGES
Witam czy będzie ktoś na tyle uprzejmy otworzyć plik w Solidworks 2014 i zapisać go w formacie igs?
- Załączniki
-
- battery-switch-1.snapshot.1.zip
- (1.33 MiB) Pobrany 165 razy
De profundis clamo ad Te, Domine
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Re: Szukam osoby z Solidworks 2014 konwersacja z SLDPRT to I
Witam
Zrobiłem to w Fusion360. Wygląda dobrze. Pozdrawiam.
Zrobiłem to w Fusion360. Wygląda dobrze. Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- Magneton 24V 443-815-432-010 v1.zip
- (237.47 KiB) Pobrany 180 razy
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam
Czy byłby ktoś tak pomocny aby przekonwertować plik DWG do IGES albo STEP (IGS,STP)? Mogę w AC zrobić do STL ale są duże straty w jakości i teraz nie wiem za bardzo jak to poprawić żeby wydruk 3D był z łukami a nie odcinkami. Udało mi się we właściwościach obszaru roboczego(w AC w pliku DWG) zmienić parametry wyświetlania i to poprawiło w efekcie jakość elementu w pliku STL ale nadal nie jest to to co bym chciał. Czy ktoś pomoże albo podpowie czym i jak to zrobić bez strat?
Czy byłby ktoś tak pomocny aby przekonwertować plik DWG do IGES albo STEP (IGS,STP)? Mogę w AC zrobić do STL ale są duże straty w jakości i teraz nie wiem za bardzo jak to poprawić żeby wydruk 3D był z łukami a nie odcinkami. Udało mi się we właściwościach obszaru roboczego(w AC w pliku DWG) zmienić parametry wyświetlania i to poprawiło w efekcie jakość elementu w pliku STL ale nadal nie jest to to co bym chciał. Czy ktoś pomoże albo podpowie czym i jak to zrobić bez strat?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Detal chciałem wysłać do wyceny na drukarkę 3d metodą DMLS i firmy najlepiej życzą sobie STP lub IGS. STL też może być ale ja nie jestem w stanie zrobić dokładnego modelu w tym pliku więc założyłem, że się nie da i dlatego STP i IGS bo może tam się da dokładniej. DWG oczywiście 3D
Wysłałem maila do Ciebie ale nie mogłem załączyć pliku tu na stronie forum. Odpisz proszę, wtedy wyślę pliki.
Wysłałem maila do Ciebie ale nie mogłem załączyć pliku tu na stronie forum. Odpisz proszę, wtedy wyślę pliki.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Drukarki najczęściej chwytają STL-e czyli sieć trójkątów. Można podkręcić rozdzielczość. Proszą o stepa głownie dla tego że każdy leci na ustawieniach standardowych i jest mało trójkątów aproksymujących np łuki powierzchnie. Ale służą im one te stepy i igeesy do samodzielnego wg własnego uznania puszczenia STL-a wg potrzeb.