Zmiana współrzednych w złożeniu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Zmiana współrzednych w złożeniu
Witam
Mam problem następującej treści:
Mam złożenie i chciałbym zmienić orientacje okładu współrzędnych w tym złożeniu ponieważ gdy robię analizę ruchu i wybieram ścieżkę śledzenia dowolnego punktu złożenia powstaje mi wykres do góry nogami po eksportowaniu do exela.
Wiec jak obrócić model aby "oś y stałą sie osią z"
Z góry dziękuje za pomoc
POzdrawiam
Mam problem następującej treści:
Mam złożenie i chciałbym zmienić orientacje okładu współrzędnych w tym złożeniu ponieważ gdy robię analizę ruchu i wybieram ścieżkę śledzenia dowolnego punktu złożenia powstaje mi wykres do góry nogami po eksportowaniu do exela.
Wiec jak obrócić model aby "oś y stałą sie osią z"
Z góry dziękuje za pomoc
POzdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Najlepiej wstaw całe złożenie do nowego złożenia, nie utwierdzaj go tylko poprzez wiązania ustaw w odpowiedniej pozycji w odniesieniu do układu 3D. Później wybierz rozłóż podzespół - uzyskasz to samo co w pierwszym złożeniu.
Można oczywiście obracać w bieżącym złożeniu, ale często się coś posypie (czytaj przesunie w niekontrolowany sposób).
ps. zdaje się że podczas generowania wykresów można wybierać orientację (w sumie nie wiadomo o jaki wykres chodzi).
Można oczywiście obracać w bieżącym złożeniu, ale często się coś posypie (czytaj przesunie w niekontrolowany sposób).
ps. zdaje się że podczas generowania wykresów można wybierać orientację (w sumie nie wiadomo o jaki wykres chodzi).
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
"Najlepiej wstaw całe złożenie do nowego złożenia, nie utwierdzaj go tylko poprzez wiązania ustaw w odpowiedniej pozycji w odniesieniu do układu 3D. Później wybierz rozłóż podzespół - uzyskasz to samo co w pierwszym złożeniu. " -- można o troszke wiecej szczegółow gdyż próbowałem juz wszystkiego i chciałbym dobrze zrozumieć
chodzi o wykres ścieżka śledzenia
chodzi o wykres ścieżka śledzenia
-
- Kontakt:
Jednak nie widzę opcji zmiany w samych ustawieniach Motion (chyba, że niedowidzę...).
A w Excel nie szybciej odwrócić?
Jeżeli nie tak, to opisałem jak zmienić orientację złożenia 2 posty wyżej.
A w Excel nie szybciej odwrócić?
Jeżeli nie tak, to opisałem jak zmienić orientację złożenia 2 posty wyżej.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Kontakt:
Złożenie, w którym występują ruchome komponenty powinno być tak zbudowane, żeby przynajmniej jedna część była zablokowana względem układu - domyślnie jest to pierwsza część wstawiana do złożenia - posiada (f) obok nazwy. Zatem ona determinuje układ złożenia względem X,Y,Z.
Jeżeli pozostałe komponenty są uzależnione wyłącznie od tej pierwszej części, to mały problem, bo można f wyłączyć i inaczej zorientować tę część. Ale jeżeli komponenty mają jakieś odniesienie np. do płaszczyzn, to nie da się tak zrobić.
Nie wiem jak mam to dokładniej opisać.
Jeżeli pozostałe komponenty są uzależnione wyłącznie od tej pierwszej części, to mały problem, bo można f wyłączyć i inaczej zorientować tę część. Ale jeżeli komponenty mają jakieś odniesienie np. do płaszczyzn, to nie da się tak zrobić.
Nie wiem jak mam to dokładniej opisać.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl