Witam
Nie moge dojść robię taki mały projekt z arkusza blachy jest już praktycznie gotowy. Gdy chce rozłożyć model żeby uzyskać "siatkę" płaską, wyskakuje błąd "wykryto nieprawidłowy argument" . Odginają się wszystkie krawędzie gięcia prócz jednej.
Arkusz blachy nie mogę rozłożyć
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Jest jakiś błąd w bryle bo nie można edytować tego zagięcia które się nie rozkłada. Podmieniłem błędne gięcie i jest wszystko ok.
- Załączniki
-
- czesc_48_-_kopiasrtghretywry.rar
- (333.18 KiB) Pobrany 179 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Edytując odgięcie 1 rzeczywiście program się wysypuje, czemu? To pytanie do kogoś, kto go dostarcza - ja tam błędu nie widzę...
Skoro nie można edytować odgięcia 1, to rozwijam odgięcie 2 i edytuję operację Zgięcie krawędziowe i zmieniam kolejność zgięć, np. z 1 na 2 - po tej czynności model u mnie rozkłada się poprawnie.
A co do pytania drugiego, należy rozwinąć narożniki i tam wybrać spawany narożnik, tą czynność (jeżeli już musimy) robimy na samym końcu, gdyż po spawaniu dezaktywuje się wiele dostępnych operacji. W sumie oprócz względów wizualnych nic więcej takie spawanie nie wnosi. Może się zdarzyć, że operacji nie da się wstawić ze względu na wykończenie narożników pomiędzy sąsiadującymi ścianami.
Podręczniki SolidWorks - dobra inwestycja w wiedzę!>>>
Skoro nie można edytować odgięcia 1, to rozwijam odgięcie 2 i edytuję operację Zgięcie krawędziowe i zmieniam kolejność zgięć, np. z 1 na 2 - po tej czynności model u mnie rozkłada się poprawnie.
A co do pytania drugiego, należy rozwinąć narożniki i tam wybrać spawany narożnik, tą czynność (jeżeli już musimy) robimy na samym końcu, gdyż po spawaniu dezaktywuje się wiele dostępnych operacji. W sumie oprócz względów wizualnych nic więcej takie spawanie nie wnosi. Może się zdarzyć, że operacji nie da się wstawić ze względu na wykończenie narożników pomiędzy sąsiadującymi ścianami.
Podręczniki SolidWorks - dobra inwestycja w wiedzę!>>>
- Załączniki
-
- kolejn zgiec.jpg (88.3 KiB) Przejrzano 2348 razy
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP