Witam,
z cyklu szybkich pytań - narysowałem splainami 2 szkice, pomiędzy którymi utworzyłem bryłę. Ponieważ lewa strona nie jest taka sama jak prawa to chciałem przeciąć detal na pół i pozostałą połówkę detalu skopiować i dodać jej lustrzane odbicie, żeby mieć 2 równe połówki, ale nie pamiętam jak to się robiło, może mnie ktoś nakierować?
2 sprawa - mając tą bryłę opartą na 2 splainach, które są w odległości powiedzmy 15mm od siebie chce ją wydłużyć, tzn ta odległość pomiędzy szkicami ma pozostać nadal 15mm, ale bryła ma iść wzdłuż szkiców dalej powiedzmy do 60mm, jak to zrobić?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Jak wstawić lustrzaną połówkę detalu + "wydłużanie"
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
1. Na pasku masz operację lustro tycząca się operacji więc w drzewie zaznaczasz operacje składającą się na bryłę i wskazujesz ścianę która będzie osią symetrii dla powstałego parta klikasz ok i gotowe.
2. Blokujesz wymiarem odstęp między szkicami a splajny albo skalujesz albo wydłużasz albo co tam chcesz
chociaż dokładnie nie wiem o co chodzi
Pozdrawiam
2. Blokujesz wymiarem odstęp między szkicami a splajny albo skalujesz albo wydłużasz albo co tam chcesz

Pozdrawiam
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
dzięki za odzew, myślałem, że nikt się już nie odezwie. Będę dzisiaj testował, a co do 2 to chodzi mi o wydłużenie, tylko jak to zrobić? Mam te 2 splainy w pewnej odległości między sobą a chce wyjść wyciągnięciami dalej niż pomiędzy nimi.blue_17 pisze:1. Na pasku masz operację lustro tycząca się operacji więc w drzewie zaznaczasz operacje składającą się na bryłę i wskazujesz ścianę która będzie osią symetrii dla powstałego parta klikasz ok i gotowe.
Pozdrawiam