proszę o pomoc ...forma do wykonania

Autor tematu
ban21
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

proszę o pomoc ...forma do wykonania

Post napisał: ban21 » 10 cze 2010, 01:38

Witam mam do zaprojektowania formę myszki komp.... mam ja wykonaną i pewnie wiecie potem robię dodanie mocujące ,wiadomo ze nie moze byc pochylenia zarówno dodatniego jak i ujemnego itd. przy analizie pochylenia muszą byc wyłącznie czerwone i zielone ścianki i tak mam i jest git... potem robię skalowanie, dalej linie neutralne , potem operacja zamknięcia stykowego i potem pow. neutralne zeby odzielic ten rdzen formy od gniazda i na koncu jak narysuje w szkicowniku juz oprzyrządowanie formy W menedżerze właściwości PropertyManager pojawią się:

Powierzchnia zamknięcia stykowego1[1] w części Rdzeń

Powierzchnia zamknięcia stykowego1[2] w części Gniazdo

Powierzchnia neutralna1 w części Powierzchnia neutralna
i jest wszystko ok ale jak zatwierdzam to pisze komunikat ze linia neutrlna musi byc większa niż granica szkicu i lipa kurdee ....JEZELI KTOS wie jak to dobrze zrobic to proszę o pomoc ..ja robię podobnie jak jest pokazane w samouczku więc nie iwem w czym problem..jak ktos chce mogę wysłąc plik na meila

Tagi:

Awatar użytkownika

bildder
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: bildder » 10 cze 2010, 08:25

Od linii neutralnej odchodzi powierzchnia, wiec jezeli dzielisz w ostatniej operacji na matryce i stempel to szkic musi "odcinac te powierzchnie". Jezeli ja uwidocznisz to sprawdz czy na pewno dzic miejsci sie w jej obrysie.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------

adweek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Post napisał: adweek » 10 cze 2010, 21:32

Innymi słowy:
Szkic zewnętrzny wkładki musi być mniejszy (zawierać się) w obrębie powierzchni neutralnych.
Jeżeli masz powierzchnie neutralne w kształcie kwadratu o wymiarach 100x100 to rysując linie ograniczające wkładkę musisz się zmieścić w tym kwadracie.

Autor tematu
ban21
Posty w temacie: 2

Post napisał: ban21 » 10 cze 2010, 21:34

hejka mógłbym podesłac Ci adweek lub bildder moj plik zebys zobaczył co jest nie tak bo szukam i szukam błedu i nic ..

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solidworks”