Metodyka

Autor tematu
rybzonik
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Metodyka

Post napisał: rybzonik » 25 sty 2010, 22:13

Witam. Nie będę ukrywał, jestem świeżakiem w tym programie. Nawet jak mam być szczery do bólu, to pracowałem trochę na Solid Edge, ale z SolidWorks'em nie miałem jeszcze styczności. Wiem także, że nie lubicie świeżaków w swojej dziedzinie, ale ja was rozumie, bo gram w kosza i jak mi przyjdzie grać ze świeżakami w kosza, to się denerwuje. Ale proszę naprawdę o wyrozumiałość i pomoc w jednym temacie a potem macie ze mną spokój. Sytuacja jest taka. Dostałem do zrobienia pracę, prezentację. I mam omówić takie rzeczy

- metodyka zarządzania projektami punktów węzłowych

- funkcja PRINCE (mogłem tu źle przepisać, jeżeli błąd to przepraszam)

-narzędzia zarządzania projektami

-wady i zalety metodyki

to co powyżej mam przedstawić w prezentacji. Proszę was o pomoc, gdyż ja jestem zielony w tym temacie. Wiem, że teraz będziecie po mnie jeździć, ja mam pozwalam na to, ale najpierw po prostu mi pomóżcie. Nie jestem żadnym dzieckiem Neo, starałem sie sam znaleźć informacje na ten temat. Patrzyłem także w bibliotekach, ale nie mam tak książek na temat SolidWorks'a, nawet na uczelni techicznej, gdzie uczęszczam
Proszę o pomoc. i dzięki z góry, kto mi pomoże.
pozdrawiam

Awatar użytkownika

DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: DZIKUS » 25 sty 2010, 22:54

nie wiem czy czegos nie pomieszales, moze chodzi ci o "zarzadzanie projektami wg metodyki prince"? moja dziewucha jest kierownikiem projektu realizowanego wg tej metody, to co jakis czas co mi sie tam o uszy obije. nie wiem czy mowimy o tym samym, ale z tego co sie orientuje, metodyka ta jest obecnie stosowana do zarzadzanie projektami z roznych dziedzin, rowniez IT lub technicznych.

http://pl.wikipedia.org/wiki/PRINCE2

najpierw sprawdz czy to wlasnie o to chodzi, potem sie zobaczy
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Awatar użytkownika

bildder
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: bildder » 26 sty 2010, 09:55

Szczerze to nie chodzi o to, ze ktos Cie "objedzie"...
Ale co maja wspolnego jakies metody punktow z SolidWorksem?

Mysle, ze ta praca nie ma nic wspolnego z danym programem tylko dotyczy ogolnie pewnych zagadnienien. Solidworksa akurat troche znam i punkty wezlowe wystepuje w MESie, ale to do zarzadzania czymkolwiek ma sie nijak.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 11:24 przez bildder, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------

Autor tematu
rybzonik
Posty w temacie: 2

Post napisał: rybzonik » 26 sty 2010, 11:10

Dzięki wielkie za pomoc, a szczególnie za wytłumaczenie i sprostowanie tego wszystkiego. Dziękuję najmocniej. :) Jak zauważyłem, mojemu wykładowcy chodziło zapewne o funkcję PRINCE, bo jak przeczytałem to co na wiki, to jest właśnie to, co chce. Dziękuję najmocniej. :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solidworks”