Z bryły na matryce
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Z bryły na matryce
Witam
Mam taki problem: niepotrafie zrobić w solid works matrycy z bryły, tzn. przerobić bryłe (zeskanowany przedmiot) tak aby otrzymać z niego matryce. Wiem, że mozna i da się w solid works to zrobić ale niewiem jak. Będe wdzieczny za każdą podpowiedź oraz przykład.
Mam taki problem: niepotrafie zrobić w solid works matrycy z bryły, tzn. przerobić bryłe (zeskanowany przedmiot) tak aby otrzymać z niego matryce. Wiem, że mozna i da się w solid works to zrobić ale niewiem jak. Będe wdzieczny za każdą podpowiedź oraz przykład.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Skoro udalo Ci sie utworzyc powierzchnie to chyba juz z gory. O ile powierzchnia nie jest wadliwa (sprawdz w menu narzedzia>sprawdz) to utworz z niej bryle operacja pogrub dla zamknietej zszytej powierzchni lub w przypadku otwartej powierzchni uzyj z menu wstaw>wytnij powierzchnia.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Kontakt:
Mozna wyciac powierzcnia, ale skoro pytasz jak utworzyc bryle to jezeli jest jedna powierzchnia to po jej zaznaczeniu na pasku powierzchni lub z menu wstaw ,dodanie, pogrub nalezy ja zaznaczyc i pojawi sie ta opcja.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Kurcze, robie tak jak mi powiedziałeś i nic niewychodzi. Mam przedmiot zeskanowany i zapisany jako stl. Otwieram to w solidworks i próbuje zrobić tak jak mi powiedziałeś ale nic niemoge zrobić. Błedów powierzchni niema a krawędzi przedmiotu niemoge zaznaczyć ani nic z tym zrobić. W czym moze być problem?? Chyba zaraz zgłupieje 

-
- Kontakt:
Chyba sie nie rozumiemy...
Wczytanie stla nie oznacza, ze masz powierzchnie. Masz siatke podejrzewam, aby z niej utworzyc powierzchnie (wygladzona) nalezy posluzyc sie modeulem Scan to 3D w pakiecie Premium SolidWorks. Siatka skladajaca sie z trojkatow zostanie wygladzona i zamieniona na powierzchnie. Wowczas mozesz postepowac tak jak wczesniej pisalem
Wczytanie stla nie oznacza, ze masz powierzchnie. Masz siatke podejrzewam, aby z niej utworzyc powierzchnie (wygladzona) nalezy posluzyc sie modeulem Scan to 3D w pakiecie Premium SolidWorks. Siatka skladajaca sie z trojkatow zostanie wygladzona i zamieniona na powierzchnie. Wowczas mozesz postepowac tak jak wczesniej pisalem
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl