Dzień dobry,
stworzyłem szkic 3D obrazujący kształt dachu (taki jak na zdjęciu). Chciałbym się dowiedzieć czy istniej jakiś prosty sposób żeby szkic zamienić w bryłę lub alternatywnie wypełnić wszystkie obszary powierzchnią.
Jedyne co mi przyszło na myśl to stworzenie dla każdego boku powierzchni, przekonwertowanie linii i wypełnienie, jednak jest to bardzo pracochłonne. Możliwe, że istnieje krótsza droga.
szymon
Bryła dachu na podstawie szkicu 3D
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Nie mogę załączyć załącznika,
zatem poniżej zamieszczam link do zdjęcia:
https://zapodaj.net/7776949f9cdea.jpg.html
przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi
zatem poniżej zamieszczam link do zdjęcia:
https://zapodaj.net/7776949f9cdea.jpg.html
przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Nie wiem czemu, ale wyobraziłem sobie całą strukturę dachu z krokwiami, łatami itp. A tu tylko szkielet.
Rzeczywiście chyba po kawałku wypełnieniami powierzchni albo powierzchnią planarną albo według granicy. Nie mniej metoda zależna będzie od tego, jak szkic powstał.
Alternatywnie można wyciągać lub wycinać np, prostokąt z pochyleniem i też uzyskasz coś na kształt dachu.
Rzeczywiście chyba po kawałku wypełnieniami powierzchni albo powierzchnią planarną albo według granicy. Nie mniej metoda zależna będzie od tego, jak szkic powstał.
Alternatywnie można wyciągać lub wycinać np, prostokąt z pochyleniem i też uzyskasz coś na kształt dachu.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl