projektowanie przyrzadu do obrobki danej czesci
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
projektowanie przyrzadu do obrobki danej czesci
Witam , czy ktos z Was moglby mi opisac krok po kroku jak zaprojektowac najlatwiej przyrzad pod dana czesc ktora bedzie poddana obrobce na maszynie cnc . Wprawdzie robilem to pare razy (pracuje na solidcam) ale za kazdym razem mam problemy i zajmuje mi to sporo czasu . Prosze wiec o krotki opis od samego poczatku co i jak moze ja cos przegapiam podczas zapisywania albo rysowania bowiem raz mi wychodzi albo innym razem nie . Dziekuje
Tagi:
Re: projektowanie przyrzadu do obrobki danej czesci
Spróbój tutaj dać ofertę: https://www.cnc.info.pl/gielda-cnc-vf17.htmBogdan_Celtic pisze: czy ktos z Was moglby mi opisac krok po kroku ...
time is many...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Na tym forum często pomagamy sobie za frikofriko pisze:time is many...

Nie wszystko musimy przeliczać na mamonę.
Chętnie bym pomógł Kolego Bogdanie, ale niestety nie potrafię. Ale nie mogłem się powstrzymać by nie odpisać Koledze powyżej.
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
nie chodzi mi o techniki rysowania ale sam poczatek a mianowicie to ze najpierw otwieram co ? model do ktorego bede projektowal przyrzad czy tez zaczynam od narysowania zarysu przyrzadu a potem zapisuje go jako co ? czesc czy zlozenie ? o takie wskazowki mi chodzi . Dla przykladu podam proste zapytanie otoz mamy czesc ktorej obrobka bedzie sie odbywac na plycie ktora jest przyrzadem . Czesc ta przymocowana do tego przyrzadu bedzie za pomoca srub od spodu. Teraz pytanie do tego co i jak po kolei aby mozna bylo zrobic zlozenie tych dwoch elementow .