mam problem przy konstruowaniu form w których linia podziału nie jest na jednej płaszczyźnie. Jestem samoukiem jeżeli chodzi o SW i niestety nie mam kogo zapytać jak rozwiązywać tego typu problemy. Pokażę o co mi chodzi:

Jak widać miejsce gdzie linia podziału w detalu przechodzi ze ściany poziomej na pionową program wygina powierzchnię neutralną. Nie było by z tym problemu, bo to oczywiste, że ją nagnie, ale czy jest jakiś sposób, żeby to robiło w większym uproszczeniu, tj w zaokrągleniu lub coś w tym stylu. Obecnie jak widać jest jakiś uskok i nie mogę tego tak dalej puścić, bo taka forma by w tym miejscu się przycierała. Jedna z wcześniejszych tego typu form, które robiłem wygięła tą powierzchnię tak, że był przeciwkąt i musiałem prosić kolegę co używa innego programu do rysowania, zeby mi zrobił podział. Nie można również dodać zaokrąglenia w miejscu przejścia promienia z miejscem gdzie jest płasko ponieważ to jest w całości traktowane jako powierzchnia i nie mogę w środku powierzchni dodać promienia.
Jak macie jakieś pomysły jak rozwiązywać tego typu problemy to byłbym wdzięczny za podpowiedź. Oczywiście kąty pochylenia są wszędzie nadane.