Witajcie,
uruchomiłem autocada 2012 i mam problem. Narysowałem przykładową linię i teraz, jeśli chce narysować następną linię powiedzmy w 1/4 długości tej pierwszej którą już wcześniej narysowałem to automatycznie autocad zaznacza mi początek/koniec tej wcześniejszej linii. Czyli nie mogę narysować czegokolwiek na lini bo od razu łapie mi końcówki wcześniejszej. Czemu tak się dzieję? Jak temu zaradzić?
Pozdrawiam
[AutoCAD 2012] Problem z zaznaczaniem miejsca na lini
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
używam interfejsu klasycznego w ac (przyzwyczajenie od lat), ten do mnie nie przemawia.
Polskiej wersji w życiu na oczy nie widziałem, bo w czasach gdy ja z programami tego typu zaczynałem nikt o polszczeniu programów nie myślał, na dobre mi to wyszło, te tłumaczenia opcji, przekształceń itd są bzdurne i szkoda czasu na ich poznawanie. Oczywiście to tylko moja opinia.
Polskiej wersji w życiu na oczy nie widziałem, bo w czasach gdy ja z programami tego typu zaczynałem nikt o polszczeniu programów nie myślał, na dobre mi to wyszło, te tłumaczenia opcji, przekształceń itd są bzdurne i szkoda czasu na ich poznawanie. Oczywiście to tylko moja opinia.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Interesuje cie object snap - lokalizacja (aby ją włączać wyłączać F3) - możesz kliknąć ikonę kwadracika z wyszczególnionym lewym górnym rogiem prawym przyciskiem i wybrać ustawienia a później pozaznaczać tryby ptaszkami - ciebie interesuje jak się nie mylę symetria i bliski (midpoint, nearest).
4 ikonka na screenie w powyższym poście.
ja mam AC2013 i działa też polecenie angielskie "_osnap" żeby wejść w te ustawienia (również w AC polskim).
ja mam AC2013 i działa też polecenie angielskie "_osnap" żeby wejść w te ustawienia (również w AC polskim).

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
Jesteś genialny, dziękiBri pisze:Interesuje cie object snap - lokalizacja (aby ją włączać wyłączać F3) - możesz kliknąć ikonę kwadracika z wyszczególnionym lewym górnym rogiem prawym przyciskiem i wybrać ustawienia a później pozaznaczać tryby ptaszkami - ciebie interesuje jak się nie mylę symetria i bliski (midpoint, nearest).