witam
od razu napisze ze nie mam doswiadczenia w rysowaniu wiec moje pytania pewnie beda banalne dla was wiec prosze sie nie denerwowac. wszystko co narysuje bede chcial wyciac na laserze w pracy wiec interesuje mnie tylko 2D
chce zaczac od czegos latwego a mianowicie o numeru domu z imieniem i nazwiskiem. tu jest pierwsze pytanie. gdy wstawiam text i numer to one sa jakby to powiedziec ´´pelne´´
a ja bym chcial tylko kontury zeby potem to ladnie wycicac. czy ktos mi podpowie jak to zrobic?
gdy zrobie ta tabliczke kolejnym moim planem jest narysowac logo psv eindhoven i napewno bede mial sporo pytan ale jak narazie chce zrobic ta tabliczke.
pomoze mi ktos??
[ Dodano: 2013-05-18, 16:34 ]
nikt nie wie??
a moze ma ktos gotowy dxf z logo psv eindhoven badz jakies inne siekawe dxf na laser??
[ Dodano: 2013-05-18, 16:36 ]
niekt nie wie jak to zrobic??
a moze posiada ktos dxf z logo psv eindhoven badz jakies inne fajne dxf przygotowane na laser???
autocad 2013 prosze o mala podpowiedz
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Co do autocada to sposoby są dwa - wstawiasz napis w jednym kolorze i za pomocą splajnu obrysujesz go (tops od lasera poradzi sobie fajnie ze splajnem), albo jak masz pełnego autocada (nie LT) to możesz po wstawieniu tekstu rozbić go za pomocą polecenia "explode" z menu "express tools" (często nie jest domyślnie zainstalowane).
Inna droga to wstawianie tekstu w trutopsie (wybierasz tam czcionkę ttf zamiast fnt). Od razu jest gotowe geo do wycinania.
Inna droga to wstawianie tekstu w trutopsie (wybierasz tam czcionkę ttf zamiast fnt). Od razu jest gotowe geo do wycinania.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel