Symulacja dynamiczna obróbki skrawaniem
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Symulacja dynamiczna obróbki skrawaniem
Witam tak jak w temacie potrzebuję wykonać symulację dynamiczna noża tokarskiego podczas obróbki ślimaka walcowego ,tak aby noż na jeden obròt ślimaka przemieszczał się w osi o wartość ròwną skokowi ślimaka. Czy jest możliwość wykonania takiej symulacji? Zamieszczam skreena wyżej opisanego problemu : https://zapodaj.net/9f3a4fdf033f9.png.html
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Tomasz_K, nie żartuj sobie z tymi wiórami
.
Symulację udało mi sie już wcześniej wykonać tylko jeszcze nie zdążyłem opisać tego na forum. Jak to zrobiłem? Pierw ustawiłem noża idealnie w środku wrębu wiązaniem zestawiającym, następnie wiązaniem styczności ust. trzonek noża styczny do wrębu, kolejno wiązanie obrotowo - przesuwne i na sam koniec wiązanie zestawiające ktòrym sterowałem przesuw noża. Wiązanie to musimy utworzyć, poniewaź wiązaniem obrotowo przesuwnym nie da się sterować. Może się to komuś przyda
.

Symulację udało mi sie już wcześniej wykonać tylko jeszcze nie zdążyłem opisać tego na forum. Jak to zrobiłem? Pierw ustawiłem noża idealnie w środku wrębu wiązaniem zestawiającym, następnie wiązaniem styczności ust. trzonek noża styczny do wrębu, kolejno wiązanie obrotowo - przesuwne i na sam koniec wiązanie zestawiające ktòrym sterowałem przesuw noża. Wiązanie to musimy utworzyć, poniewaź wiązaniem obrotowo przesuwnym nie da się sterować. Może się to komuś przyda