Jaki program do faktur wybrać?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Jaki program do faktur wybrać?
Witam,
patrząc w googlach to programów do fakturowania jest cała masa i pewnie gdyby był 1 to nie byłoby problemu, jednak przy tej ilości ciężko wybrać właściwy.
Szukam programu do faktur (wiadomo, ze najlepiej bezpłatny, ale nie upieram się przy tym), który spełniałby następujące wymagania:
- nie ma być do pełnej księgowości, gdyż ma być w firmie produkcyjnej i nie widzę możliwości dopisywania każdego wyprodukowanego produktu, który trafia do magazynu
- ma być możliwość wystawienia faktury proformy
- ma być możliwość wystawienia faktury zarówno w PLN jak i w Euro
- ma być możliwość wystawienia faktury z rabatem w %
- oczywiście ma być katalog produktów i odbiorców
- ma być wyszukiwarka klientów po NIPie (niestety nie jest to w każdym programie, mój obecny tego nie ma i to mocno komplikuje poszukiwania)
- najlepiej jakby była możliwość podania 2 nr kont, jednego złotowego a drugiego walutowego
- ma być możliwie jak najprostrzy w obsłudze, gdyż będzie go obsługiwać starsza osoba, która ma średnie/słabe pojęcie o komputerach, ale z obecnym sobie jakoś radzi
Co byście polecili?
patrząc w googlach to programów do fakturowania jest cała masa i pewnie gdyby był 1 to nie byłoby problemu, jednak przy tej ilości ciężko wybrać właściwy.
Szukam programu do faktur (wiadomo, ze najlepiej bezpłatny, ale nie upieram się przy tym), który spełniałby następujące wymagania:
- nie ma być do pełnej księgowości, gdyż ma być w firmie produkcyjnej i nie widzę możliwości dopisywania każdego wyprodukowanego produktu, który trafia do magazynu
- ma być możliwość wystawienia faktury proformy
- ma być możliwość wystawienia faktury zarówno w PLN jak i w Euro
- ma być możliwość wystawienia faktury z rabatem w %
- oczywiście ma być katalog produktów i odbiorców
- ma być wyszukiwarka klientów po NIPie (niestety nie jest to w każdym programie, mój obecny tego nie ma i to mocno komplikuje poszukiwania)
- najlepiej jakby była możliwość podania 2 nr kont, jednego złotowego a drugiego walutowego
- ma być możliwie jak najprostrzy w obsłudze, gdyż będzie go obsługiwać starsza osoba, która ma średnie/słabe pojęcie o komputerach, ale z obecnym sobie jakoś radzi
Co byście polecili?
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Polecam Ci Faktura VAT 2011 PRO , ja go używam od mniej wiecej 2-3 lat i co roku wychodzące wersje są lepsze. Jak każdy program ma swoje wady i zalety. Za program zapłaciłem około 100 zł, +-30 zl, nie pamiętam juz ceny
Program ten na pewno spełnia wymagania wypisane przez Ciebie od myślnika 3 do ostatniego, a co do 2 to nie wiem..MOZE tez jest
Program ten na pewno spełnia wymagania wypisane przez Ciebie od myślnika 3 do ostatniego, a co do 2 to nie wiem..MOZE tez jest
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja od jakiegos czas wystawiam f-ry on-line: http://wfirma.pl/
i szczerze mowiac nie chce zadnego programu off-line
q

q
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
tak jak mówiłem - faktury będą wystawiane przez osobę średnio obecnaną z informatyką i prostota obsługi jest bardzo istotna i wolałbym nie komplikować jej programami onlineoprawcafotografii pisze:Ja od jakiegos czas wystawiam f-ry on-line: http://wfirma.pl/
q
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja jestem bardzo zadowolony z programu
Programer Faktura. (Fit)
http://www.programer.pl/faktura.php
Darmowy.
Można dawać upust na jeden produkt albo na całą fakturę.
Szybkie wyszukiwanie towarów i kontrahentów / kolejne wpisane litery zawężają listę wyświetlanych pozycji /.
Możliwość ustalania, jakie kolumny dokumentu mają pokazywać się na ekranie. (np rabat).
Cośtam z walutą też jest ale nie pamiętam, a programu nie mam pod ręką.
Programer Faktura. (Fit)
http://www.programer.pl/faktura.php
Darmowy.
Można dawać upust na jeden produkt albo na całą fakturę.
Szybkie wyszukiwanie towarów i kontrahentów / kolejne wpisane litery zawężają listę wyświetlanych pozycji /.
Możliwość ustalania, jakie kolumny dokumentu mają pokazywać się na ekranie. (np rabat).
Cośtam z walutą też jest ale nie pamiętam, a programu nie mam pod ręką.