Witam.
Mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś napisać wady i zalety Heidenhaina
iTNC 530 oraz porównać
Haidenhaina iTNC 530 z Fanuckiem Piszę pracę inżynierską i właśnie w
tym celu jest mi to potrzebne
lub Haidenhaina iTNC 530 z Sinumeric.
Proszę o informację i z góry dziękuję.
porównanie heidenhaina iTNC530 z fanuciem
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Tego się nie da zrobić na forum. To, że oba systemy służą do sterowania obrabiarką to jest jedyna ich wspólna cecha. Oba powstawały zupełnie niezależnie - Fanuc w oparciu o kody ISO, a HH w oparciu o swój zupełnie odrębny system. Jeśliby ktoś chciał, to i owszem może porównać, jak się np. zapisuje kieszeń w Fanucu, a jak w HH, w jaki sposób wykonuje skoki (LBL i podprogramy), ale w sumie to z forum zrobiłby się blog. Potrafisz porównać np. Astrę i Golfa. Bo porównanie musiałoby wyglądać mniej więcej tak: Astra ma przełącznik świateł... a golf..., astra ma... golf ma. Przeanalizuj dokumentacje - na forum znajdziesz linki i będziesz sam takie porównanie mógł zrobić.
Acha - jeśli to do pracy dyplomowej na studia, to wskazane byłoby zrobić to samemu. Mamy dość niedouczonych inżynierków! Przecież to ma być twój zawód, to może warto byłoby w końcu się go nauczyć.
Acha - jeśli to do pracy dyplomowej na studia, to wskazane byłoby zrobić to samemu. Mamy dość niedouczonych inżynierków! Przecież to ma być twój zawód, to może warto byłoby w końcu się go nauczyć.
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
...
I tu odpowiedźkaktus82 pisze:Piszę pracę inżynierską
Kolega "kaktus82" wybaczy wszystko można zrozumieć ale są pewne granicejasiu... pisze:Mamy dość niedouczonych inżynierków!
...
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281