Witam! Zanim zapytam Panów o to jakie mogliby polecić mi wiertarki koordynacyjne, chciałbym poznać Panów opinie na temat tej wiertarki:
http://www.maszyneria.pl/wiertarka,koor ... 64867e07bd
Czekam na sugestie i pomoc przy wyborze odpowiedniej wiertarki koordynacyjnej. Pozdrawiam serdecznie
Poszukuję pomocy w sprawie wiertarki koordynacyjnej
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Nie wiem czym sie zajmujesz ale ja buduje formy do nidawna tez uzywalem koordynatki Szwajcarskiej Acierry z odczytem cyfrowym szybka wymiana narzedi stozek sk 30 uwazam ze najlepsza w swojej klasie tylko troche mala rozwazalismy kupno wiekszeji wtedy wyszlo na to ze sie nie oplaca kupilismy Hassa kosztuje 3 razy tyle ale tez potrafi wiele wiecej,do tego czasu nie pracowalem na cnc ale jest toproste i dlatego mowie ze lepiej doplacic i kupic cnc .Pozdro
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Takie wiertarko-frezarki były rewelacją w latach 70 ubiegłego wieku. W tej maszynie stół jest ciągnięty linkami. Jako frezarka jest bardzo delikatna natomiast jako sip spisuje się znakomicie. W 1988r firma w której pracowałem kupiła frezarki AVIA FND32N ze sterowaniem HH151. Od tego czasu coraz więcej prac było wykonywanych na AVI, ponieważ można było z jednego mocowania wykonać otwory H7 oraz kształtowe gniazda.