Chcialem zapytac o kilku wyrazowa recenzje chinskiej maszyny CNC3040 http://www.ebay.co.uk/itm/200722962588? ... 1438.l2648 do amatorskiego zastosowania. Zanim powiem o co chodzi, chcialem napisac, ze zajmuje sie polprofesjonalnie fotografia i zawsze, jak na forum fotograficzne przyjdzie ktos nowy i zapyta jaki ma kupic aparat, to oczywiscie wychodzi na to, ze musi wydac 30kPLN aby bylo dobrze.
Dlatego nie chce, aby wszyscy mi mowili, ze maszyna jest do kitu, bo domyslam sie, ze tak wlasnie jest

Chce uzywac ja do wykrajania w drewnie kol zebatych do zegarow. Do calkowicie amatorskiego zastosowania. Pare kolek i trybow miesiecznie. Czasami moze jakis prosty element w aluminium czy w mosiadzu.
Nie zalezy mi na wodotryskach, mikroskopowej doklanosci, czy ciecia z predkoscia swiatla. Zdaje sobie sprawe, ze duza czesc osob tutaj to semi, czy full profesjonalisci - ale prosze uszanowac amatora ktory w dodatku kompletnie sie na tym nie zna, ale ma jakies ambicje do spedzania wolnego czasu.
Nada sie to to dla mnie?
PS. Nie boje sie software'u bo z wyksztlcenia jestem informatykiem, a moja obecna praca to projekty narzedzi do giecia szyb w w Creo, wiec jakos dam rade. Juz wiem, ze musze kupic jakis stary komputer z LPT bo przejsciowki nie dzialaja.
Pozdrawiam wszystkich.
Pawel Rozenek