witam wszystkich na wstepie i bardzo prosze o jakiekolwiek informacje o maszynach:
1. Leadwell GTC-20 - tokarka
2. Supermax hpc-15a -tokarka
3. mazak nexus 250ms- szybka tokarka
chodzi mi dokladnie o instrukcje obslugi i jezyk programowania, skad wziac te info
jestem w UK i zaczalem prace na w/w maszynach, do tej pory bylo cnc ale lasery gazowe i waterjet-y, a tu taka zmiana i ...klapa bo programy sie nie pokrywaja i ucze sie od nowa
dziekuje z gory wszystkim za pomoc
Pozdrawima
Grzesiek
Jestem nowy ale na cnc pracuje juz troche ;)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
jesli chodzi o mazaka to proponuje poszperac po forum bo temat byl sporo walkowany, a na jakim sterowaniu pracuja dwie pierwsze maszynki ?? Kolega z Gliwic ?
W jakim miescie pracujesz ?
Pierwsza z tych maszynek to zapewne:
na fanuc'u 0T - na temat tego sterownika tez jest na forum sporo informacji - wpisz w wyszukiwarce na forum - fanuc 0T - powinno byc tego sporo.

W jakim miescie pracujesz ?
Pierwsza z tych maszynek to zapewne:

na fanuc'u 0T - na temat tego sterownika tez jest na forum sporo informacji - wpisz w wyszukiwarce na forum - fanuc 0T - powinno byc tego sporo.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
w ktorym miejscu w UK jestes? i jakie masz sterowania na maszynach? zajmuje sie od dawna tokarkami i teraz rowniez jestem w UK. gdyby cos to moge male szkolenie przeprowadzic...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.