? sukizD

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

Autor tematu
DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

? sukizD

Post napisał: DZIKUS » 12 kwie 2005, 00:25

witam!

nazywam sie pawel, od ok 3lat "czasami" zajmuje sie wykonywaniem roznych gadzetow (glownie czesci rowerowych) na obrabiarkach cnc, od kilku miesiecy pracuje jako technolog/programista cnc w sredniej wielkosci firmie.

niecaly rok temu zapragnalem posiadac wlasna maszyne cnc (frezarke oczywiscie), rzadze poczulem gdy zobaczylem jak moj znajomy cos takiego zmajstrowal (dokladnie to jest to grawerka) na bazie starej szlifierki-ostrzalki. jako ze w temacie elektryki/elektroniki jestem raczej slaby postanowielm przy jego pomocy zbudowac w przyszlosci dosc konkretna frezarke do aluminium. troche z tym zwlekalem, ale teraz dzieki mojej pracy wreszcie mam pozadne zaplecze techniczne/technologiczne aby zajac sie budowa takiego cacka

wkrotce opisze wizje mojej przyszlej maszyny. zwyklem nie rysowac rys 3d dopoki nie mam mozliwie ostatecznej koncepcji projektowanego urzadzenia/detalu dlatego tez na pewno nie bede zbyt czesto przed wami sie popisywal roznymi kolorowymi rysuneczkami ;)

pozdrawiam wszytkich!

-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Awatar użytkownika

fanta
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: fanta » 12 kwie 2005, 23:27

i ja pozdrawiam :)
Czy teoria zgadza sie z praktyka? W teorii tak, w praktyce nie.

lisow1

Post napisał: lisow1 » 12 kwie 2005, 23:33

Czekam na rysuki
pozdro :lol:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”