Damradę pisze:Orzel666 pisze:Branie pieniedzy za darmo na bezcelowa inwestycje to walek za ktory ja osobiscie bym wysylal do kamieniolomu.
Prawda jest taka, że jak on tych pieniędzy nie weźmie to albo przepadną ,albo trafią dopiero do jakiegoś krętacza. Ja osobiście gratuluje i życzę powodzenia .
Prawda jest taka ze jak tych pieniedzy nie wezmie to nic nie przepadnie. Nie ma tych pieniedzy. Nie przepadnie ci cos czego nie masz.
Biorac cudze pieniadze na inwestycje na ktora nie ma nawet pomyslu jest kretaczem.
Zwyklym oszustem ktory wyludza cudze pieniadze pod pretektstem tworzenia inwestycji.
Damradę pisze:CFA pisze:Jeśli bez klientów i rynku jesteś w stanie zainwestować ponad 1 mln, to tylko pogratulować
A co ma do stracenia , bańkę spokojnie odzyska z tej kasy co dostanie w razie w .
Jest kasa, jest miejsce,są maszyny o takim starcie tylko pomarzyć.
I wlasnie to jest sedno. Bierzesz cudze pieniadze, jak nie wyjdzie to bedziesz utrzymywal sie poki nie zamkniesz interesu, sprzedasz w pi*** i odzyskasz swoje pieniadze.
Pieniadze ktore ja czy ty zainwestowalismy z naszych podatkow pojda w pi***. I to jest walek.
Damradę pisze:Ja 5 lat temu zaczynałem od tokarki kupionej za 8 tys. a dzisiaj mam całkiem dobrze wyposażony park maszynowy , wprawdzie maszynami z lat 80tych ale do moich potrzeb wystarczają.
I tak nalezy zaczynac, inwestujac swoje a nie biorac 'niczyje' i - a nuz a widelec - moze sie uda. To niczyje nie jest niczyje tylko uczciwie pracujacych ludzi. Tacy co zaczynali od starej tokarki za z trudem uciulane pieniadze. Takich co co miesiac wypruwaja sobie zyly placac ZUSy srusy PITy CITy i inne daniny. Takich ktorzy inwestowali swoje pieniadze biorac pozyczki a nie dotacje. Z tego co mowisz doszedles do pieniedzy ucciwie ale jakas nutka zlodziejstwa sie odzywa. Bo wziasc dotacje na rozwoj zeby ja przezrec to zlodziejstwo.
Bit3ls pisze:To nie żaden wałek Orzel666 tylko poważna sprawa i jednocześnie wielka szansa dla mnie.
I jezeli wykorzystasz ta szanse uczciwie i sie nie uda albo nie masz moje poparcie. Jezeli pojdziesz droga 'a moze sie uda, w najgorszym wypadku z tych pieniedzy przebieduje trzy lata i odzyskam swoje' to jestes zlodziejem.
Zrob rozeznanie w rynku.
Zaloz ladny garniak i umow sie z szefami utrzymania w duzych firmach w okolicy.
Powiedz ze chcesz inwestowac w park maszynowy i spytaj czy maja jakies zapotrzebowanie.
Np naprawa form wtryskowych, narzedzi formujacych do uzwojen silnikow elektrycznych, wykonanie narzedzi specjalnych albo czesci do naprawy automatow montazowych.
Bedziesz wiedzial czy jest lokalne zapotrzebowanie. Dowiedz sie co konkretnie potrzebuja robic, ile kasy wydaja w ciagu roku i ile z tego na to co ty chcialbys robic. Ile z tej kasy gotowi byliby poslac w twoim kierunku.
Zeby dobrze rozeznac rynek czeka cie wiele kilometrow. Wiele rozmow z wieloma ludzmi.
Najlepiej osobiscie twarza w twarz. Musisz miec wiele kontaktow. Bez kontaktow nic nie zdzialasz.