Ploter do drewna.POMOCY

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
lazer1995
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Ploter do drewna.POMOCY

Post napisał: lazer1995 » 27 kwie 2010, 10:16

Witam;)Mam pytanie.Mianowicie chce zrobić ploter frezujący CNC do drewna .Chcę aby to była metalowa konstrukcja;)Chodzi mi o to aby można było frezować w drewnie.Jest mi to potrzebne do stolarki.Jest to nie zbędne w tej branży.Chciałbym prosić was FORUMOWICZÓW o POMOC.Chodzi mi o wycenę budowy.O materiały do konstrukcji to nie mam co się martwic tylko o sterowniki ile one by kosztowały itp.Jako frezarkę chcę zastosować tą o to maszynę
Obrazek.Ta maszyna pozwala na głębokie frezowanie na zmianę frezów i w ogóle.Tylko chodzi mi o to jak ma sie to JAK SIĘ DO TEGO ZBARAĆ>???.Jestem kompletnie ZIELONY.BARDZO BYM PROSIŁ O KONTAKT Z PROFESJONALISTĄ W TYCH RZECZACH;)MÓJ NUMER GG:7547283

O TAKI PLOTER FREZUJĄCY MI CHODZI;)Obrazek

Tagi:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 27 kwie 2010, 11:21

frezarka reczna raczej sie do tego nie nadaje
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

koala.g
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: koala.g » 27 kwie 2010, 13:35

A legacy większość maszyn ma tak zrobionych :D
W tych profesjonalnych dla przemysłu mają "normalne " wrzeciona.

Co do frezarki to lepiej by było wziąć "najnowszą" Festola 5-6tyś. Jak dla mnie było by to jednak nieco ordynarne . Maszyna jest świetnie zaprojektowania do roboty z ręki i ma sporo przystawek.
Proponowałbym tu raczej system bosh GMF 1400 łatwiej i stabilniej można by wrzeciono zamontować.
Obrazek

Do frezarek są dostępne przedłużenia wrzeciona oraz systemy szybkiego mocowania frezów.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”