jak to jest z osia z ?????

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
b_j
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

jak to jest z osia z ?????

Post napisał: b_j » 13 mar 2006, 10:32

Witam,
wydaje mi sie ze mam dosc tendencyjne pytanie ale nie mogę znaleść na ten temat żadnych konkretnych informacji na forum :-( . Pytanie brzmi nastepujaco : Jak ustawic w mach2 /3 wysokosc narzedzia ??? jest to wysokosc mierzona od stołu do danego freza ( gdy os z jest na maxa u góry czy na dole ??? ) jak to wszystko zgrac .??? docelowo chciałbym zrobic taka podstawke( walec z wyłaczikiem ) która jest gdzies tam przykrecona i za każdym razem po zmianie narzedzia z jedzie nad to coś oś z opuszcza frez .. i po właczeniu wyłacznika daje impuls na lpt...to tyle co wiem ... jak to zrobic zeby to miało rece i nogi(przeciez ta podstawka tez ma swoja wysokość ) ????Bo w osi x, i y nie ma problemu .. maszyna jedzie do wyłącnzików krańcowych i tam jest x=0, y=0 , a jak to zero wyglada dla z ??? i czubka narzedzia ???

/własnie tworze I cnc :-P /

Tagi:

Awatar użytkownika

Szopler
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: Szopler » 13 mar 2006, 18:03

Autor tematu
b_j
Posty w temacie: 2

Post napisał: b_j » 13 mar 2006, 19:43

ok, z wszytstkim sie zgadzam tylko mam jedno pytanie .. a adaptacja do mach 2 co ma na celu ???? jak to wprowadzic ??? dołaczyc ten tekst do tego co juz jest w tym pliku ..czy zamienic ???na co mam oczekiwac po dokonaniu tych zmian ????

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”