Stół krzyżowy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Stół krzyżowy
Mam bardzo precyzyjny stół krzyżowy na prowadncach tocznych i śrubach kulowych napędzanych 5 fazowymi krokówkami o przesuwach 130x130mm. Czy jest sens robić taką małą frezareczkę? Trochę czasu i pieniędzy w to jednak trzeba włożyć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam !! to zależy do czego ją potrzebujesz ! ( i czy potrzebujesz ) . np . mam dwa koła od motoru - czy to znaczy że mam budować motocykl ?
. jeżeli konstrukcja stołu jest w miarę solidna to możesz zrobić precyzyjną frezarkę do np. radiatorów miedzianych , czy np do matryc . a jeżeli chcesz większa to po prostu sprzedaj i kup elementy na większą . pozdrawiam !! ps - a jeżeli stolik jest delikatny to możesz zrobić frezareczkę do PCB - specjalnie pod program Eagle ( ograniczenie 80 na 100 mm )

Mane Tekel Fares
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam !! no cóż dawno temu moja znajoma też mi powiedziała ( jak poznaliśmy się trochę dokładniej ) - e - myślałam o czymś większym
. tak poważnie to jak chcesz zrobić coś większego to sprzedaj to co masz - powinieneś wziąć dobrą cenę i działaj na większych gabarytach . pozdrawiam !!

Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jesli masz obawy przed robieniem wlasnej konstrukcj to moze na poczatek zrob z tego co masz zdobedziesz doswiadczenie a puzniej mozesz to sprzedac i zabrac sie za calkiem nowa konstrukcjefaniron pisze:Stół jest bardzo precyzyjny i bardzo sztywny. Tylko te małe wymiary. Myślałem o czymś większym

Pozdrawiam PlotComplex.com
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1