Zataczarka

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

Autor tematu
herbert109
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Zataczarka

Post napisał: herbert109 » 20 kwie 2007, 17:35

Witam mam naglący problem potrzebuje na gwałt zdjęcia i dane techniczne zataczarki najlepiej jakies nowoczesnej ale i starszym typem nie pogardze z gory wielkie dzieki

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: BYDGOST » 06 paź 2007, 18:48

Witam. Czy temat jeszcze aktualny bo trochę czasu upłynęło. Mam zataczarkę i książkę z opisem pracy na zataczarkach. W razie potrzeby zrobię skany i prześlę. A sama maszyna ma już swoje lata, ale była mało używana i jest kompletna. Ma trzy gitary i wszystkie koła zmianowe do nich. Bardzo ciekawa i nietypowa obrabiarka. Natomiast książka zawiera opisy budowy zataczarek, dobór kół zmianowych, przykłady obliczeń, opis geometrii procesu zataczania, dobór parametrów pracy oraz opis robót na zataczarkach.

Autor tematu
herbert109
Posty w temacie: 2

Post napisał: herbert109 » 07 paź 2007, 12:35

Witam temat już niestety nie jest aktualny ale dziękuje za odpowiedź mam tylko jedno pytanie czy kiedykolwiek jeszcze jakbym potrzebował informacji na temat zataczarek mogę się z Tobą skontaktować przez forum ? By może będzie przydatna przy pisaniu pracy dyplomowej a na razie nie będę Ci zawracać głowy ze względu na znikomy udział tego typu obrabiarek w przemyśle i wykorzystywanie ich w małych starych przedsiębiorstwach i/lub narzędziowniach z góry dzięki. P.S. ja posiłkowałem się książką "Praca na zataczarkach". Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”