witam serdecznie,
w wyniku rozmowy ze znajomym naszlo mnie pytanie. niestety nie jestem w temacie i nie wiem - wiec pytam, moze pytanie blache... mniejsza o to... wiec...
zakladam, ze w poligrafi przy pomocy nozy tasmowych zamontowanych na jakiejs plycie (sklejce, plycie montazowej) wykrawa sie okreslone ksztaly w podrukowanych arkuszach papieru\kartonu.
moje pytanie - jak wyglada taka maszyna do wykrawania i same wykrojniki??????
czy bylby jakis problem samemu zrobic taka maszyne i wykrojniki wraz z plyta montazowa dla tych wykrojnikow????????
ewentualnie ile kosztuje taka jakas prosta maszyna tego typu - naprawd, najprostsza, najzwyklejsza, nie zaden hi-tech
pozdrawiam
wykrojniki... wycinanie nozami tasmowymi...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
witam !! odnoszę wrażenie że chodzi Ci o tzw. sztanctygiel ( tygiel , sztanca ) wygląda jak w linku - http://marketeo.com/pl/offerDetail/1395 ... ienta.html
mogą być oczywiście mniejsze lub większe * format ) ale generalnie zasada jest taka . raczej tak sobie w domciu to nie zrobisz czegoś podobnego . jeżeli interesują Cię szczegóły wykrojnika to w uproszczeniu mogę opisać . pozdrawiam !!
mogą być oczywiście mniejsze lub większe * format ) ale generalnie zasada jest taka . raczej tak sobie w domciu to nie zrobisz czegoś podobnego . jeżeli interesują Cię szczegóły wykrojnika to w uproszczeniu mogę opisać . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Są jeszcze stosowane wycinarki walcowe,w których format jest mniej istotny np. www.roller.com.pl Przy prostych wykrojnikach możliwe jest nawet wykonanie go przy pomocy ręcznej wyżynarki.