Pytanie o nef ct60
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Pytanie o nef ct60
Witam, Pytanie dla ludzi którzy mieli kontakt z nef ct60 czy tokarka nadaję się do dość ciężkiej obróbki? Skórowanie odkuwek fi 550?? materiał stal nierdzewna.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Re: Pytanie o nef ct60
Jaki naddatek jest na odkuwce i na ile przejść chcesz go zebrać? Oto jest pytanie 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Pytanie o nef ct60
W mojej poprzedniej pracy serwisowałem taką maszynę. Trzeba jej przyznać, że była nie do zdarcia. Gdyby sterowanie było trochę młodsze i styczniki w szafie łączyły zawsze na wszystkich stykach to by była pełnia szczęścia.
Maszyna o której mówię toczyła skórówkę głównie na odkuwkach z huty w stali 34HNM, choć zdarzały się i cylindry po hartowaniu do 45HRC a także elementy spawane. Fi w zakresie 150-300mm. Zero problemów. Może dlatego tak kiepsko znam jej sterowanie bo na tyle rzadko do niej zaglądałem że nie miałem kiedy się go nauczyć.
Pozdrawiam.
Maszyna o której mówię toczyła skórówkę głównie na odkuwkach z huty w stali 34HNM, choć zdarzały się i cylindry po hartowaniu do 45HRC a także elementy spawane. Fi w zakresie 150-300mm. Zero problemów. Może dlatego tak kiepsko znam jej sterowanie bo na tyle rzadko do niej zaglądałem że nie miałem kiedy się go nauczyć.
Pozdrawiam.