Witam. Potrzebuję takiej tabelki która będzie mi niezbędna do przygotowania dokumentacji do maszyn CNC.
Jeśli takową posiadacie prosiłbym o zamieszczenie jej w tym temacie. Podam przykład jak to ma wyglądać:
Objawy: Nienormalny ubytek oleju, przewody oraz zbiornik silnie zaoliwione
Przyczyna: Niewłaściwy gatunek oleju, zużyte pierścienie tłokowe, za dużo oleju w skrzyni korbowej, zużycie frezarki
Sposób usunięcia usterki:
• Zmienić olej na właściwy
• Wymienić pierścienie tłokowe na nowe
• Spuścić olej do górnej kreski wskaźnika
• Przeprowadzić remont
Tabelka może zawierać największe pierdoły jak: Maszyna się nie włącza, maszyna przestała działać itp.
Pozrawiam
Tabela usterek do maszyn CNC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
vv3k70r masz to może w wersji elektronicznej? Trochę może śmieszne pytanie bo po co takie coś skanować. Mam proźbę. Gdybyś mógł zeskanować mi kilka- kilkanaście takich najbardziej ogólnych punktów, takich najczęstszych jak np. objawy: przyczyny: rozwiązanie problemu:, to byłbym Ci bardzo wdzięczny
Czekam na odpowiedź.

Czekam na odpowiedź.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Pedros-niestety nie mam elektronicznej.
Ale taka ksiazke dolaczaja do kazdej maszyny.
I wiesz...
Tak po prawdzie znajdziesz ja przy kserokopiarce.
A najlepiej idz do jakiegos FUJI/KODAK/AGFA fotoLaba, do ich maszyny jest taka ksiazka i to do tego po polsku albo angielsku. Do obslugi ich wielkiej maszyny maja takie skoroszyty dolaczone, nic ich nie pogryzie jak Ci skseruja pare drzewek.
A te drzewka wygladaja identycznie jak idee projektowania oprogramowania, takie zolte kartki.
Nawet power point jest tak zbudowany i zobaczysz po wlaczeniu od razu takie drzewka jak rosna.
Ale taka ksiazke dolaczaja do kazdej maszyny.
I wiesz...
Tak po prawdzie znajdziesz ja przy kserokopiarce.
A najlepiej idz do jakiegos FUJI/KODAK/AGFA fotoLaba, do ich maszyny jest taka ksiazka i to do tego po polsku albo angielsku. Do obslugi ich wielkiej maszyny maja takie skoroszyty dolaczone, nic ich nie pogryzie jak Ci skseruja pare drzewek.
A te drzewka wygladaja identycznie jak idee projektowania oprogramowania, takie zolte kartki.
Nawet power point jest tak zbudowany i zobaczysz po wlaczeniu od razu takie drzewka jak rosna.
bumeluję