wszelkie informacej o magazynach narzędzi

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

Autor tematu
mkuzel
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

wszelkie informacej o magazynach narzędzi

Post napisał: mkuzel » 14 maja 2009, 19:59

Witam
Poszukuje wszelkich informacji o obrabiarkowych magazynach narzędzi począwszy od typów poprzez rozwiązania konstrukcyjne do metodyki projektowania, obliczeń itp. Za wszelkie informacje z góry dziękuje.

Tagi:

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: CNCRob » 14 maja 2009, 20:05

znów zaczął się termin zaliczeń na szczecińskiej politechnice... czy kolega troche popracował i zebrał już jakieś materiały? czy czeka jedynie aż ktoś odwali za niego całą robote?
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

Autor tematu
mkuzel

Post napisał: mkuzel » 23 maja 2009, 12:04

Draco pisze:znów zaczął się termin zaliczeń na szczecińskiej politechnice... czy kolega troche popracował i zebrał już jakieś materiały? czy czeka jedynie aż ktoś odwali za niego całą robote?
Przede wszystkim Witam
Czy zwrócenie się z prośbą o jakąkolwiek pomoc do ludzi "siedzących" w temacie jest zrzuceniem roboty na kogoś innego?? Jeśli tak możesz uznać iż moje pytanie nie było zwrócone do Ciebie. Wszystkim innym był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdr.

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: CNCRob » 23 maja 2009, 14:54

To ja jeszcze coś dopiszę, widziałeś aby zainteresował się tu ktoś inny twoim pytaniem? Nie? Bo wszyscy uznali, że to co napisałem wystarczy... Nie wiesz dlaczego? Bo wszyscy w nosie maja papudraków którzy siedzą przy wódce z kolegami przez cały semestr i za dupami się uganiają a jak tylko zbliżają się zaliczenia to masa ich tu przyłazi po gotowce. Takich jak wy powinno się na wstepie blokować bo tylko forum zaśmiecacie! Jeśli zaś pomyliłem się i jesteś z tych "dobrych i przykładających się" ktorych przez przeszło dwa lata naliczyłem aż trzech to pokaż swoje wypociny a my je poprawimy. Zobaczysz jak ludzie są chętni do pomocy jeśli ktoś się przyłoży i na początek zrobi coś sam. Jak dla mnie powinien na forum by osobny dział o nazwie "Jestem studentem" gdzie oprucz sudencików zapewne nikt by nie zaglądał a i porządek by był na forum.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

hugwa
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

Post napisał: hugwa » 23 maja 2009, 18:13

Draco pisze:wszyscy w nosie maja papudraków którzy siedzą przy wódce z kolegami przez cały semestr i za dupami się uganiają
Może im zazdroszczą? :wink:

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: CNCRob » 23 maja 2009, 20:34

hugwa pisze:Może im zazdroszczą?
myślisz, że jest czego? ci którzy w pore się sami czegoś nauczyli mogą właśnie teraz pić wódkę i za pannami się uganiać a wam co pozostało? mamusia odetnie w końcu od garnuszka i co zrobicie? przylecicie na forum po pomoc?

hugwa

Post napisał: hugwa » 23 maja 2009, 21:10

A coś Ty taki spięty przy sobocie jak harfa po amfetaminie?
Pożartować nie wolno...?
Przeca wątek i tak na hasiok pójdzie, to choć igrzyska można se zrobić.
Mnie już od dawna żadne sesje nie czekają a wódki nie pijam.
Wyluzuj.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”