Witam!!
Mam pytanie gdzie mozna kupić poliamid lub jego odmiany w formie kostki o wymiarach 5cm na 5cm lub innych wymiarach chodzi mi dokładnie o to żeby zrobić z nich oprawy do łożysk liniowych.
Pozdrawiam
Poliamid
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Sam wcześniej szukałem polamidu o profilu kwadrata, sprzedawca w hurtowni poinformował mnie , ze polamid jest sprzedawany jedynie w walcach. W sprzedaży są walce z otworami w środku które trochę trzeba roztaczać do wymiaru łożyska. Trochę cena polamidu jest wysoka około 50 zł za kilogram. Ale obudowy na łożyska z nich wychodzą dobre, po odpowiednim wykonaniu. Sam w swojej maszynce zastosowałem takie obudowy którą właśnie robię.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Dzięki za linka 251mz.
[ Dodano: 2005-05-02, 16:20 ]
Mam jeszcze jedno pytanie jak twardy jest poliamid a konkretnie czy nada sie do konstrukcji freazrki ? Frezarka będzie raczej uzywana do obróbki drewna, plexi i podobnych miekkich materiałów.
Pozdrawiam Artur
[ Dodano: 2005-05-04, 17:57 ]
Juz znalazłem , że można zbudowac frezarke z poliamidu
a oto link może kogoś zainteresuje http://members.cox.net/walachcnc/ .
[ Dodano: 2005-05-02, 16:20 ]
Mam jeszcze jedno pytanie jak twardy jest poliamid a konkretnie czy nada sie do konstrukcji freazrki ? Frezarka będzie raczej uzywana do obróbki drewna, plexi i podobnych miekkich materiałów.
Pozdrawiam Artur
[ Dodano: 2005-05-04, 17:57 ]
Juz znalazłem , że można zbudowac frezarke z poliamidu

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Wszystko fajnie ale link nie działaJuz znalazłem , że można zbudowac frezarke z poliamidua oto link może kogoś zainteresuje http://members.cox.net/walachcnc/ .