Tablicy do tokarki TOS czechoslowackiej
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Tablicy do tokarki TOS czechoslowackiej
Witam,
Mam na hali stado tokarek TOS jeszcze z czasow Czechoslowackiej Republiki. To jest tokarka, ktora wyglada jak "po prostu duza tokarka, jaka zwykla byc w skzole".
Jakis bystry racjonalizator pousuwal lata temu czesc tabliczek. Konkretnie te, ktore opisuja nastawy do robienia srub trapezowych. Teraz sa tam poleczki na narzedzia.
Jesli ktos takie cos ma w zasiegu, prosze o zdjecie.
Podejrzewam ze nastawy pomiedzy rocznikami sie nie zmienialy jakos szczegolnie.
Mam na hali stado tokarek TOS jeszcze z czasow Czechoslowackiej Republiki. To jest tokarka, ktora wyglada jak "po prostu duza tokarka, jaka zwykla byc w skzole".
Jakis bystry racjonalizator pousuwal lata temu czesc tabliczek. Konkretnie te, ktore opisuja nastawy do robienia srub trapezowych. Teraz sa tam poleczki na narzedzia.
Jesli ktos takie cos ma w zasiegu, prosze o zdjecie.
Podejrzewam ze nastawy pomiedzy rocznikami sie nie zmienialy jakos szczegolnie.
bumeluję
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
dtr
Mam DTR do tokarki POCIĄGOWEJ TOS S-45 niewiem o jaką maszynę chodzi daj znac jaki masz model tu jest link z forum w języku rosyjskim poszukaj może znajdziesz swój model tokarki
http://www.chipmaker.ru/index.php?autoc ... &showcat=6
http://www.chipmaker.ru/index.php?autoc ... &showcat=6
tuptus
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Mam Tos 40 B.
Dziekuje Tuptusiu, a moglbys mi dac linka do czegos w zrozumialych literkach? Moja baba zna takie znaczki, ale nic nie rozumie co znacza te napisy
Mariusz: sa takie tabliczki, wlasnie te o ktorych mowisz, wlasnie chodzi o to ze ktos je odkrecil, zeby bylo gdzie polozyc narzedzia.
Dziekuje Tuptusiu, a moglbys mi dac linka do czegos w zrozumialych literkach? Moja baba zna takie znaczki, ale nic nie rozumie co znacza te napisy

Mariusz: sa takie tabliczki, wlasnie te o ktorych mowisz, wlasnie chodzi o to ze ktos je odkrecil, zeby bylo gdzie polozyc narzedzia.
bumeluję