Prośba o identyfikację
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Prośba o identyfikację
Dzień dobry,
Zostały mi po ojcu obrabiarki, jedną z nich jest frezarka ze zdjęć.
Frezarka jest sprawna, sporadycznie używana.
Moje pytanie jest takie, co to może być za model oraz ile potencjalnie może wart?
Wiem, że zdjęcia są tragiczne, niestety jestem 150 km od maszyny i nie mogę wykonać lepszych.
Zostały mi po ojcu obrabiarki, jedną z nich jest frezarka ze zdjęć.
Frezarka jest sprawna, sporadycznie używana.
Moje pytanie jest takie, co to może być za model oraz ile potencjalnie może wart?
Wiem, że zdjęcia są tragiczne, niestety jestem 150 km od maszyny i nie mogę wykonać lepszych.
Tagi:
-
Nie znam się zupełnie na temacie obróbki materiałów i maszynach.Pirat pisze:Pytanie zasadnicze, czy do tej frezarki dokładasz osprzęt, a jeśli dajesz to jaki?
Co masz na myśli mówiąc osprzęt, frezy, imadła maszynowe itp?
Oczywiście, że są, ale są nieczytelne na zdjęciu.ONATOS pisze:Skoro jest na maszynie tyle tabliczek, to na pewno jest tabliczka z danymi obrabiarki.
Na tę chwilę nie ma nikogo kto mógłby wykonać lepsze.
Muszę w miarę szybko podjąć decyzję, czy złomować, czy komuś się to może przydać.
-
Też bym tego nie chciał, to ostateczność wynikająca z braku własnego lokalu.ONATOS pisze:... złomować to grzech, na pewno znajdzie się ktoś, kto ją wykorzysta i długo mu posłuży.michaldmitruk pisze:Muszę w miarę szybko podjąć decyzję, czy złomować, czy komuś się to może przydać.
Trzeba ją tylko wystawić na którąkolwiek aukcję.
Najchętniej widziałbym ją u jakiegoś pasjonata, takiego jakim był mój ojciec.
Niestety mam jeszcze TUK-40, co nie zwiększa mobilności dobytku.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Jest to frezarka Radziecka 6P81. Jeśli nie jest wyrobiona na pewno ktoś ją chętnie weźmie ponieważ jest to wersja tej frezarki z napędzaną belką i głowicą podwójnie skrętną. Bywa to wszystko niezmiernie przydatne. Można frezować wrzecionem poziomym bez odkładania głowicy, wiercić i frezować dzięki głowicy pionowej pod najrozmaitszymi kątami.... świetna rzecz choć nie bez wad (te wszystkie skręty i obroty zmniejszają sztywność).