Witam,
Mam prośbę do forumowiczów. Jeżeli macie jakieś materiały na temat frezowania w mosiądzu
(chodzi mi o parametry skrawania frezami węglikowymi - walcowo czołowymi i grawerami) i moglibyście się nimi podzielić byłbym bardzo wdzięczny. Również wszelkie porady praktyczne będą mile widziane
Pozdrawiam
Adam
Frezowanie mosiądzu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
???
Najwięcej? Ja graweruję mosiądz Posuw: 800mm/min - 1500mm/min obroty nie więcej jak 2000/min. Wrzeciono 2,2kw. Ścieżka grawerunku ekstra.
Najwięcej? Ja graweruję mosiądz Posuw: 800mm/min - 1500mm/min obroty nie więcej jak 2000/min. Wrzeciono 2,2kw. Ścieżka grawerunku ekstra.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
przy rozfrezowaniu w "cyklu tornado" otworów 13H7 w mosiądzu to było około 8000 obr/min i około 0.2mm/obr (frez widiowy fi 8 )
wcześniej został wywiercony otwór fi 8 zgrubnie. innych parametrów nie próbowałem bo to było tylko kilka otworów, ale parametry jakie tylko sie da bardzo duży posów z obrotami raczej nie przesadzaj bo powierzchnia wyjdzie brzydka.
wcześniej został wywiercony otwór fi 8 zgrubnie. innych parametrów nie próbowałem bo to było tylko kilka otworów, ale parametry jakie tylko sie da bardzo duży posów z obrotami raczej nie przesadzaj bo powierzchnia wyjdzie brzydka.