Śruba kulowa
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Śruba kulowa
Kupiłem śruby kulowe, oczywiście brak zatoczeń na końcach, łatwiej byłoby toczyć bez nakrętki i tu pytanie czy mogę ją zdjąć ? nie sypnie kulkami sprężynami itp ?
Śruba 12x4
Śruba 12x4
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Prościej będzie zakleić nakrętkę taśmą papierową malarską szczelnie i dosyć grubo.
Nawiercić nakiełek, podeprzeć i przetoczyć koniec śruby.
Drugi koniec analogicznie, odklejasz taśmę, przekręcasz nakrętkę w drugie położenie, zaklejasz taśmą, nawiercasz, podpierasz, zataczasz.
Prosto i bez demontażu.
Nawiercić nakiełek, podeprzeć i przetoczyć koniec śruby.
Drugi koniec analogicznie, odklejasz taśmę, przekręcasz nakrętkę w drugie położenie, zaklejasz taśmą, nawiercasz, podpierasz, zataczasz.
Prosto i bez demontażu.
Pozdrawiam Sławek
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
Śruby przetoczone, ale coś mi się wydaje że tokarz to nie zawód tylko podobnie jak murarz sposób bycia
gość zamienił mi wymiary na końcach i teraz aby nie bawić się w zdejmowanie nakrętki muszę obrócić śrubę i przykręcać nakrętkę lewą ręką. To akurat nie jest wielkim problemem i tak muszę zmienić mocowanie ale to że na jednym wymiarze pomylił się o 0,5mm
to jest niewybaczalne. Miałem do wyboru kilku specjalistów ale wybrałem znajomego o którym miałem dobre zdanie.
Kiedyś zaniosłem do innego wałek dociskowy do grubościówki to pomylił się na długości 5mm

Kiedyś zaniosłem do innego wałek dociskowy do grubościówki to pomylił się na długości 5mm