forum chodzi tragicznie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
forum chodzi tragicznie
czy tylko u mnie strona forum chodzi bardzo, ale to bardzo powoli...???
inne strony otwierają się w mgnieniu oka, a tu często trzeba długo czekac, żeby cos otworzyć...
może już czas na inny, szybszy serwer???
inne strony otwierają się w mgnieniu oka, a tu często trzeba długo czekac, żeby cos otworzyć...
może już czas na inny, szybszy serwer???
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
witam.
nie ! - nie tylko u Ciebie
rekord to było 4 min " oczekiwanie na ... ".
w sumie staje się to nie do wytrzymania - jak by się pracowało na modemie telefonicznym.
to się źle skończy - dla wszystkich
aa ! - i proszę o niepisanie o ciasteczkach , itp - TYLKO strona forum tak działa.
pozdrawiam.
nie ! - nie tylko u Ciebie

rekord to było 4 min " oczekiwanie na ... ".
w sumie staje się to nie do wytrzymania - jak by się pracowało na modemie telefonicznym.
to się źle skończy - dla wszystkich
aa ! - i proszę o niepisanie o ciasteczkach , itp - TYLKO strona forum tak działa.
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Chodzi tragicznie bo posypał się jeden z dysków na serwerze. Na razie robimy backupy danych i będziemy wymieniali dysk w macierzy. Myślę że jutro już powinno poprawić się funkcjonowanie forum.
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Mam czasami inne podejrzenia.
Na forum jest trochę reklamy i dobrze, bo z czegoś forum musi być finansowane. Problem w tym, że często jest to byle jak zrobiona reklama we flaszu. Nie każdy opanował HTML5, ci co go znają, potrafią się cenić, a we flaszu czasem zrobi co wyrywniejsze gimnazjum, za cenę wartości doładowania telefonu na miesiąc.
Problem w tym, że czasem gimnazjum pozapętla do tego stopnia, że kończy się to komunikatem, że wtyczka przestała działać. Szczególnie w takiej skopanej reklamie przoduje Gazeta Koszerna, ale mam podejrzenia, że czasem i na nasze forum coś podobnego trafia i zamula.
Na forum jest trochę reklamy i dobrze, bo z czegoś forum musi być finansowane. Problem w tym, że często jest to byle jak zrobiona reklama we flaszu. Nie każdy opanował HTML5, ci co go znają, potrafią się cenić, a we flaszu czasem zrobi co wyrywniejsze gimnazjum, za cenę wartości doładowania telefonu na miesiąc.
Problem w tym, że czasem gimnazjum pozapętla do tego stopnia, że kończy się to komunikatem, że wtyczka przestała działać. Szczególnie w takiej skopanej reklamie przoduje Gazeta Koszerna, ale mam podejrzenia, że czasem i na nasze forum coś podobnego trafia i zamula.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
I właśnie to jest bolączką ładowania się forum.MlKl pisze:To raczej kwestia hostingu i routingu pakietów. Forum phpBB w wersji Przema jest cholernie zasobożerne, zwłaszcza przy sporym ruchu, a jak się na to nałoży jakaś awaria serwerów DNS i pakiety sobie radośnie krążą czy wręcz giną po drodze, to mamy takie efety.
Ja sprawdzając ścieżkę dostępu do forum poprzez konsolową funkcję tracert, napotykam pewien opór, ponieważ serwer (jeden lub kilka) po drodze do forum nic nie zwraca, dopiero potem następują po sobie wywołania przez kolejne serwery/routery i ścieżka się kończy na forum cnc.info.pl.
Z innymi stronami i portalami tak nie ma - ścieżkę dostępu pokazuje od pierwszego serwera do ostatniego.
Jak to wygląda w przypadku naszego forum, załączam screena: