Częste problemy z forum - Critical Error
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Częste problemy z forum - Critical Error
Często zdarza się, że forum nie funkcjonuje przez chwilę czasami 2 godziny czasami mniej lub jak np teraz co drugie odświeżenie wyskakuje komunikat z błędem :
phpBB by Przemo : Critical Error
Error clearing sessions table
DEBUG MODE
SQL Error : 1194 Table 'phpbb_sessions' is marked as crashed and should be repaired
DELETE FROM phpbb_sessions WHERE session_time < 1357671583 AND session_id <> 'e263dd168a167e7c1679f42aa5fd30b6'
Line : 701
File : sessions.php
Czym jest to spowodowane ? Jakieś prace czy po prostu błędy ?
phpBB by Przemo : Critical Error
Error clearing sessions table
DEBUG MODE
SQL Error : 1194 Table 'phpbb_sessions' is marked as crashed and should be repaired
DELETE FROM phpbb_sessions WHERE session_time < 1357671583 AND session_id <> 'e263dd168a167e7c1679f42aa5fd30b6'
Line : 701
File : sessions.php
Czym jest to spowodowane ? Jakieś prace czy po prostu błędy ?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
To znany od dawna błąd wersji phpBB by Przemo. Psuje się tablica sesji przy większym ruchu na stronie, i dopóki ktoś jej ręcznie nie naprawi, forum stoi.
Rozwiązaniem na krótką metę jest skrypt, dodany do crona, i automatycznie naprawiający tablicę sesji np co kwadrans. A żeby się pozbyć babola, po prostu trzeba przejść na phpBB 3.0
Tyle, że tam nie ma od ręki bajerków typu pomógł, albumów, czy wklejania zdjęć przez formularz. Da się dopisać, ale Chaos raczej nie ma czasu na to. Ja mu mogę zrobić za kasę, albo w barterze za graty do mojego CNC.
Rozwiązaniem na krótką metę jest skrypt, dodany do crona, i automatycznie naprawiający tablicę sesji np co kwadrans. A żeby się pozbyć babola, po prostu trzeba przejść na phpBB 3.0
Tyle, że tam nie ma od ręki bajerków typu pomógł, albumów, czy wklejania zdjęć przez formularz. Da się dopisać, ale Chaos raczej nie ma czasu na to. Ja mu mogę zrobić za kasę, albo w barterze za graty do mojego CNC.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Pomijając błędy w skryptach. Czy przeniesienie strony z jakiegoś badziewnego serwera we Francji nie poprawiłoby działania forum?
Jest to najgorzej działające pod względem technicznym forum ze wszystkich na których bywam. Właściwie, to mówiąc wprost, nigdzie takiej kichy jak tu nie spotykałem.
Jest to najgorzej działające pod względem technicznym forum ze wszystkich na których bywam. Właściwie, to mówiąc wprost, nigdzie takiej kichy jak tu nie spotykałem.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 23:29 przez mc2kwacz, łącznie zmieniany 1 raz.