Jaki statyw magnetyczny do czujnika zegarowego
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Jaki statyw magnetyczny do czujnika zegarowego
Witam,
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, który z dostępnych na rynku, raczej z najniższej półki cenowej statyw magnetyczny warto kupić? Niestety naciąłem się właśnie na jednym, który miał być sztywny a ugina się 5 setek od samego naciskania na czujnik.
pozdrawiam
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, który z dostępnych na rynku, raczej z najniższej półki cenowej statyw magnetyczny warto kupić? Niestety naciąłem się właśnie na jednym, który miał być sztywny a ugina się 5 setek od samego naciskania na czujnik.
pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Ja mam taki jak jest z drugim czujnikiem zegarowym na tym filmiku. Nie hydrauliczny z centralnym zaciskaniem, tylko taki właśnie najtańszy. Chyba dobry jest, choć takiej próby nie robiłem.
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
-
Podobnie jak chamstwo i ignorancja. Idź obejrzyj ten filmik jeszcze kilka razy to może zauważysz, że w pierwszej fazie wskazówka nawet nie dochodzi do końca zakresu. A podpowiem ci jeszcze, że ten czujnik to Mitutoyo, w którym trzpień wchodzi znacznie dalej niż zakres pomiarowy. Wskazówki osiągają limit a trzpień jeszcze się wsuwa kilka mm zanim się zaprze.szuler666 pisze:no coz głupota ludzka nie zna granic
A następnym razem zastanów się zanim zarzucisz komuś głupotę żebyś przy okazji nie ujawnił swojej.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Widzisz chłopie cos zobaczyłeś i nawet nie wiesz co , sam układ pokazany na filmiku nie jest sztywny , same sprężynki w czujnikach maja rozne siły naciągu ,Zhan pisze:Podobnie jak chamstwo i ignorancja
a w innych to nieZhan pisze:czujnik to Mitutoyo, w którym trzpień wchodzi znacznie dalej niż zakres pomiarowy

szuler
-
A jakie to ma znaczenie w tym przypadku? Pokazałem, że naciskanie czujnika powoduje ruch całego ramienia a to, że drugi zestaw też nie jest idealnie sztywny to ok ale jeśli tak jest to raczej powinien się ugiąć zgodnie z kierunkiem przykładanej siły. Czyli gdyby był sztywny to okazałoby się, że badany statyw ugina się jeszcze mocniej. No chyba, że uważasz, że statyw pomocniczy w magiczny sposób ugina się w przeciwną stronę do nacisku i złośliwie przekłamuje wynik testu. Wniosek logiczny jest jeden, odległość między zestawami statyw-czujnik w czasie testu zmienia się pod wpływem działania na jeden z nich, jaki widzisz w tym wpływ tego, że w różnych czujnikach sprężynki mają różną siłę naciągu - nie wiem.szuler666 pisze:Widzisz chłopie cos zobaczyłeś i nawet nie wiesz co , sam układ pokazany na filmiku nie jest sztywny , same sprężynki w czujnikach maja rozne siły naciągu
Nie wiem jak w innych, nie jestem specjalistą od czujników zegarowych. I nie wiem gdzie wyczytałeś, że ważna jest sama podstawka magnetyczna... Obalanie wymyślonych teorii to twój sposób na błyśnięcie wiedzą? Bo póki co nic sensownego do wątku nie wniosłeś.szuler666 pisze:a w innych to nie, a ponadto to nie sama podstawka magnetyczna jest wazna tylko ramie najlepiej zaciskane mechanicznie ewentualnie hydraulicznie bez zbędnych przegubow
[ Dodano: 2014-05-05, 09:32 ]
Myślałem o tym ale ale niestety, robiłem próbę mocując ramię w imadle (za dolny przegub, bez odkręcania od podstawy) i efekt jest taki sam.RomanJ4 pisze:Mam podobny, tylko dużo starszy, ale nic takiego nie stwierdziłem. A sprawdź kolego czy to może nie cała kolumna na gwincie w podstawce chodzi?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Pokazuje to ze nie potrafisz korzystać i czytac wskazan czujnikaZhan pisze:Pokazałem, że naciskanie czujnika powoduje ruch całego ramienia a to, że drugi zestaw też nie jest idealnie sztywny to ok ale jeśli tak jest to raczej powinien się ugiąć zgodnie z kierunkiem przykładanej siły. Czyli gdyby był sztywny to okazałoby się, że badany statyw ugina się jeszcze mocniej. No chyba, że uważasz, że statyw pomocniczy w magiczny sposób ugina się w przeciwną stronę do nacisku i złośliwie przekłamuje wynik testu. Wniosek logiczny jest jeden, odległość między zestawami statyw-czujnik w czasie testu zmienia się pod wpływem działania na jeden z nich
oprócz tego tez z prawej zamocowany jest sprezyscie [ustawienie zera na czujniku za pomocą wkręta z radełkowana głowka]
kłania się czytanie ze zrozumieniem pisze ze to sam statyw jest ważniejszyZhan pisze:szuler666 napisał/a:
a w innych to nie , a ponadto to nie sama podstawka magnetyczna jest wazna tylko ramie najlepiej zaciskane mechanicznie ewentualnie hydraulicznie bez zbędnych przegubow
Nie wiem jak w innych, nie jestem specjalistą od czujników zegarowych. I nie wiem gdzie wyczytałeś, że ważna jest sama podstawka magnetyczna... Obalanie wymyślonych teorii to twój sposób na błyśnięcie wiedzą? Bo póki co nic sensownego do wątku nie wniosłeś.
no ale sam nie wiesz czego szukasz czy to ma być sama podstawka czy tez sam statyw

szuler